ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Bár egyetlen mondattal is válaszolhatnék (Dr. Bárándy Gergely: Úgy szoktál!), és mondhatnám azt, hogy sikerült eleget tennem a képviselőtársam kérésének, de mégiscsak, azt gondolom, az ügy komolyabb annál, semhogy ezzel a kurta mondattal intézzük el.
Két dolgot szeretnék az ön figyelmébe ajánlani. Az egyik az, hogy országos felháborodást és lelki megindulást okozott az a brutális rablógyilkosság, amellyel egy húszéves lányt néhány ezer forintért meggyilkoltak. Szerintem minden ilyen esetben, minden ilyen brutális, a közéletet felzaklató esetben felszínre kerül az a kérdés, hogy a halálbüntetés ügyét vajon elég jól kitárgyaltuk-e és elég jól zártuk-e le.
De ezenkívül van itt még egy dolog, amit szeretnék a figyelmébe ajánlani, és összefügg azzal, amit válaszként adtam önnek 2012-ben. Valahogy nem kapott a közvéleményben kellő figyelmet, de az történt, hogy Brüsszel megtámadta a tényleges életfogytiglani büntetést. Tehát a dolog ma úgy fest, hogy arra akar bennünket rákényszeríteni Brüsszel, hogy a tényleges életfogytiglani büntetést, a tényleges életfogytiglani börtönbüntetést emeljük ki a magyar jogrendből. Erről tárgyalások zajlanak. Ez azt jelentené, hogy ha Brüsszel rá tud bennünket szorítani, hogy többszörös visszaeső, valószínűleg többszörös emberöléssel elítélt, gyilkosnak mondható embereket egy idő után vissza kellene engednünk a társadalomba, ez egy új helyzet. Ezért én azt javaslom, hogy ne védekezzünk, hanem lépjünk előre. Tehát ha Brüsszel el akarja tőlünk venni a tényleges életfogytiglani börtönbüntetést, akkor mi erre válaszoljunk azzal, hogy rendben van, de akkor vitassuk meg a halálbüntetést. Köszönöm szépen a figyelmét. (Dr. Schiffer András: Jézusisten! - Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me