DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Egyrészt csak röviden szeretnék reagálni Bárándy képviselőtársamra. Azzal természetesen mi is tisztában vagyunk - és köszönöm, hogy idézte -, hogy itt most erre a törvénymódosításra azért van szükség, mert egy külső falba ütközött a magyar kormány. Csak én erre egyáltalán nem vagyok büszke. Én azt gondolom - és ez egy 25 éves tapasztalat -, hogy régen rossz, hogy ha valamit a magyar parlamentnek vagy a magyar kormánynak külső elvárásnak megfelelve kell megtennie, az régen rossz. Én annak a belátásra szeretném kérni a kormányt, jobb híján Tállai államtitkár urat, hogy ez a törvényjavaslat, mármint a tavalyi törvényjavaslat tökéletesen megalapozatlan, bármilyen hirdetett cél kiváltására alkalmatlan. Ne azért tegyünk valami jót azért, hogy megerősödjön a magyar gazdaság, vagy legyen kevésbé manipulált a magyar sajtó, vagy fogjuk vissza a túlfogyasztást, mert ezt valami külső hatalom tőlünk elvárja, hanem azért, mert ez a jó a magyar embereknek.
Szeretnék arra ráerősíteni, amit Sallai képviselőtársam elmondott: államtitkár úr, azt például ön megnézte mint egyéni országgyűlési képviselő, hogy ha valaki, mondjuk, Mezőcsáton vagy a környékén el akar indítani egy helyi vállalkozást, hol tud hirdetni?
(10.20)
Könnyen lehet, hogy még az Észak-Magyarországban sem tud hirdetési felületet találni. De ha a termékeit piacra akarja vinni, hirdetni akarja a szolgáltatásait, csakis egy Mezőkövesd környéki médiavállalkozásban, kiadó cégben tud elhelyezni hirdetést. Ez a törvényjavaslat viszont pont ezeket a kicsiket vágja agyon. Ez a törvényjavaslat, ami most itt van előttünk, ami leviszi az adómentes határt, pontosan egy további lépés abban az irányban, hogy a hirdetett célokkal szemben a helyi gazdaságot fojtják meg. Ha a helyi termelők, helyi vállalkozók, családi gazdaságok nem tudnak a helyi közösséghez eljutni, mert nincsenek, mert önök elpusztítják azokat a kisméretű médiavállalkozásokat, kiadó vállalkozásokat, amelyek egyébként közvetítői lennének a helyi gazdaságnak, akkor tovább megy a sorvadás a helyi gazdaságban. Ezzel nézzenek szembe, és ezért felejtsék el ezt az egész törvényjavaslatot.
A másik pedig (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy továbbra is adós azzal a válasszal, hogy milyen költségvetési szükséglet vezeti önöket a reklámadóra, amikor elég, ha Andy Vajna zsebébe belenyúlnak. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me