TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Érdekes vitán vagyunk túl (Moraj és derültség a Jobbik és az LMP soraiban. - Sallai R. Benedek: Nem volt vita, csak mi beszéltünk!). Vita volt, mert a kormánypártok is elmondták a véleményüket, mi több, a kormány is elmondta a (Novák Előd: Pártok? A KDNP is?) véleményét.
A legfontosabb megállapítás az, hogy a parlamentnek mind az öt frakciója, pártja támogatja a reklámadót. (Novák Előd és dr. Schiffer András: A KDNP?) Mint kiderült, a Magyar Szocialista Párt kormányon is szerette volna bevezetni a reklámadót, csak a Magyar Szocialista Párt kormányon nem volt annyira bátor, mint ellenzékben. Ellenzékben nagyon bátor, kormányon viszont úgy tűnik, gyáva volt. Természetesen a jelenlegi törvényjavaslatot, illetve módosított törvényjavaslatot sem támogatja, de egy ellenzéki párttól ez már csak egy elfogadható álláspont (Dr. Schiffer András: A KDNP támogatja?), hogy egy adótörvényt nem támogat.
A Jobbik olyannyira támogatja a reklámadó bevezetését, hogy még törvényjavaslatot is nyújtott be a parlamentnek. (Dr. Schiffer András: És azt miért utasítottátok el?) Bár az a törvényjavaslat egy olyan törvényjavaslat volt, amely nem veszi figyelembe, hogy Magyarország az Európai Unió tagja. A Jobbik mindig olyan törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek, mintha már egyébként Magyarország kilépett volna az Európai Unióból. Na, ez a törvényjavaslat is olyan volt. (Dr. Bárándy Gergely: Még egy közös van a Fidesszel!) Nagyon érdekes az is, hogy az LMP-s Schiffer András is elmondta, hogy nekik semmi bajuk nincs a reklámadóval (Dr. Schiffer András: Ez nem az!), igazából csak a kormánnyal van bajuk meg azzal, aki ezt bevezeti. (Moraj az LMP soraiból.) Nem nagyon látok ellenreakciókat, tehát összességében megállapíthatjuk, hogy a magyar parlamentben lévő pártok mindannyian megbarátkoztak a (Dr. Schiffer András: A KDNP mit mondott? Az MSZP mit mondott?) reklámadó gondolatával, tervével, és mindannyian támogatják azt. (Dr. Bárándy Gergely: Nem nagyon figyeltél a vitára!)
Az, hogy kivételes eljárásban kerül sor a vitára, ez egy kicsit érdekes, mert látható, hogy a hosszas idővel, a 30 perces idővel a pártok nem igazán tudtak mit kezdeni. A szándék megvolt, hogy kibeszélik, de ahhoz egészen más témákat kellett idehozni, így például az MSZP sérelmét a Magyar Televízióval, a médiával kapcsolatosan (Dr. Bárándy Gergely: Az volt az előzménye! - Dr. Schiffer András: Nem figyelsz!), a Jobbiknak az internetadóval kapcsolatos kérdései, vagy ami teljesen meggyőzött engem arról, hogy a reklámadót mindenki támogatja (Novák Előd: Ingyeninternet!), hogy Schiffer Andrással előfordult az, hogy a beszédét papírról olvasta, és így akarta elhitetni az Országgyűléssel és a közvéleménnyel, hogy nincs szükség a reklámadótörvény módosítására. (Novák Előd: Ez legyen a legnagyobb gond! - Dr. Bárándy Gergely: Te most miről olvasod?) Egyébként pedig nemzetközi szinten is ismerik a reklámadó kérdését.
Elnök úr, arra kérem, hogy tegyen rendet a teremben. Megpróbálja? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Nem bíráljuk az elnököt!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me