CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Mélyen tisztelt Államtitkár Úr! Orbán Viktor kormányfő a múlt héten Pécsre látogatott, hogy a város elkövetkezendő ötéves fejlesztéseiről tárgyaljon. Az irányt természetesen nem a miniszterelnök úr határozta meg, hanem maguk a pécsiek, hiszen az elmúlt hónapok során egy helyi konzultációt tartottunk Pécs 2020 címmel.
Így 6500 válaszoló család véleménye alapján elmondható, hogy a pécsiek elsősorban új munkahelyeket, gazdaságfejlesztést és egy akvaparkkal is rendelkező szabadidőközpontot szeretnének. Ennek érdekében megállapodás született a kormányfővel, hogy a kormány elő fogja segíteni a befektetőket is fogadó, már kész üzemcsarnokok megépítését, mert tapasztalataink szerint a nemzetközi befektetők elsősorban már meglévő iparterületeket és ipari épületeket keresnek új munkahelyteremtésük céljára.
(12.10)
Fontos továbbá a jelenlegi ipari parkunk bővítése legalább 90 hektárral, mert így egy olyan nagyságú, egybefüggő területet kaphatunk, amely lehetőséget ad egy-egy nagy gyártó fogadására is, és ez nemcsak munkát ad a pécsieknek, hanem piacot is jelent a helyi kis- és közepes vállalkozóknak.
Szóba került, hogy a kormány a következő években megépíti az M6-os autópályát a határig, és folytatja az M60-as autópálya építését is. Pécs Magyarország első egyeteme, tehát megállapodtunk abban is, hogy közeledve az alapítás 650. évfordulójához, növelni kell az egyetem versenyképességét, többek között úgy, hogy a jelenleg városunkba érkező 2300 külföldi hallgató számát rövid távon 5 ezerre szeretnénk emelni.
A miniszterelnök úr hangsúlyozta, hogy becsületbeli ügynek tekinti, hogy Pécs sikeres várossá váljon. Éppen ezért kérdezem az államtitkár úrtól, hogy milyen intézkedésekkel biztosítja a kormány, hogy az ígéretekből valóság legyen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me