L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a kérdését. A kérdésében már részben a válasz is benne volt, hiszen felsorolta mindazokat a fontos pontokat, amelyekben Páva Zsolt polgármester úr és Orbán Viktor miniszterelnök úr megegyeztek. Ezek a kérdések valóban olyan problémákkal foglalkoznak, amelyek a pécsiek igényeit tükrözik.
Az egész „Modern városok” program, amelyet elindított a kormány, és amelynek keretében a miniszterelnök úr az összes megyei jogú várost végig fogja járni és mindenkivel külön megállapodást fog kötni, olyan módon szerveződik, hogy a helyi emberek, a helyi vezetők igényeit, elvárásait tükrözzék azok a megállapodások, amelyek megszületnek. Mint a képviselő úr is tudja, a miniszterelnök úr már járt Sopronban, járt Miskolcon, járt Egerben és a negyedik helyszín volt Pécs, nemsokára megy tovább, a közeljövőben Székesfehérvárra fog látogatni. Mindenhol felmértük, hogy mire van szükség, és minden egyes esetben kormányhatározatban fogjuk rögzíteni azokat a pontokat, amelyekben a miniszterelnök úr a helyi vezetőkkel megállapodott. A kormányhatározat garancia lesz arra, hogy meg is valósuljanak a vállalások.
Ugyanakkor ne felejtsük el azt, tisztelt képviselő úr, hogy a „Modern városok” program arra is lehetőséget teremt, és azért járja végig személyesen a miniszterelnök úr valamennyi nagyvárost, hogy megfelelő módon tudja a kormány koordinálni az európai uniós források felhasználását és a nemzeti források felhasználását; tehát hogy ténylegesen ott és arra költsük el a rendelkezésre álló forrásokat, ahol és amilyen formában arra szükség van.
Néhány pontot én is kiemelek mindazok közül, amelyeket a képviselőtársam már említett. Valóban stratégiai jelentőségű az M6-os, illetve az M60-as folytatása. Különösen fontos számomra, kultúrával is foglalkozó képviselő és államtitkár számára, hogy a Zsolnay Kulturális Negyeddel kapcsolatban is megállapodás körvonalazódik. Hála a Jóistennek, az önök egyik országgyűlési képviselője a kultúráért felelős államtitkár, úgyhogy jó kezekbe fog kerülni a Zsolnay Negyed, ha esetleg az állam ebben a jelenleginél nagyobb szerepet vállal. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Mindemellett még az iparipark-bővítést emelem ki én is. Tisztelt képviselőtársam, a kormány önök mellett van, a pécsiekkel van, a kormányra számíthatnak a jövőben is. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me