TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! A Fidesz-kormány valóban átalakította az adórendszert, és azt mondta ki, hogy a fogyasztás és a forgalom után több adót, magasabb adót kell fizetni, ugyanakkor pedig a megszerzett jövedelem után alacsonyabb adót, legyen az egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás - lásd társasági adó -, vagy magánszemély, itt pedig az egykulcsos adó bevezetését emelném ki.
(17.00)
Azt gondolom, nagyon fontos kérdés az, hogy az emberek mennyiből vásárolnak és mennyiért vásárolnak. A „mennyiből vásárolnak” kérdésre a kormány többféle választ adott, a rezsicsökkentéssel több pénze maradt az embereknek, a devizahitelek rendezésével szintén több pénz fog maradni az embereknek, a reálbérek az elmúlt években egyre növekedtek, az említett adórendszer átalakítása mind-mind azt jelenti, hogy több pénz marad az emberek zsebében. És persze az a kérdés, hogy mennyiért vásárolnak. Az egy nagyon érdekes kérdés a mai helyzetünkben, hiszen például decemberben 1,4 százalékkal csökkentek az árak, 2014-ben infláció nem volt lényegében, hanem árcsökkenés volt Magyarországon.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem az a jó és egészséges ország és társadalom, ahol minél olcsóbban lehet fogyasztani, ahol a jövedelmek is emelkednek, és persze a fogyasztás is csökken. Úgy gondolom, hogy ennek is el fog jönni az ideje, a gazdasági növekedésünk, a 2014-es teljesítményünk, ami Európában a legmagasabb - 3,6 százalékkal -, joggal jogosít fel bennünket arra, hogy a magyar gazdaság növekedni fog, az emberek jövedelme növekedni fog, és akkor el fog jönni az a pillanat, hogy az áfát is sikerüljön csökkenteni az országban. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me