BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a választ, államtitkár úr. Tehát a helyzet a következő: egy 25 milliárd forint veszteséget felhalmozott jegybank alelnöke 324 millió forintot keresett alelnöksége alatt. Ha nincs a 2010-es kormányváltás, nincs a bérplafon, akkor ez a jövedelem 600 millió forintot halad meg. Ma ennek az alelnöknek a felesége a mostani jegybankot támadja, ahol nincsenek ilyen jövedelmek, miközben ez a jegybank folyamatosan olyan lépéseket tesz, ami jó a magyar gazdaságnak és jó a magyar vállalkozásoknak.
Amikor ezek a bónuszok voltak, tisztelt képviselőtársaim - még egyszer mondom, 2007, 2008, 2009, 2010 -, a pénzügyi válság kellős közepén voltunk. Bajnai Gordon - akinek cimborája Karvalits Ferenc, együtt dolgoztak a Wallisban is - megvonta a nyugdíjasoktól az egyhavi nyugdíjat, elődje Gyurcsány Ferenc a közalkalmazottaktól az egyhavi bért (Az elnök csenget.), befagyasztotta a bértáblát, eközben a jegybankban, a baloldal által vezetett jegybankban meg döbbenetes bónuszokat fizettek ki.
Ez a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, és ma azt látjuk, hogy az alelnök úr felesége nem (Az elnök ismét csenget.) azt kifogásolja, hanem a mostani jegybankot. Mi erről a véleményük? (Taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Nagy István: Skandalum!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me