DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Quaestor-ügy szedi áldozatait, most kerülnek elő sorra azok a magánszemélyek, gazdasági társaságok, de újonnan önkormányzatok is, akik jóhiszeműen befektettek és jóhiszeműen kezelték ott pénzüket. Így sajnálatos módon érintett benne a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós önkormányzata is, érintett abban a quaestoros nagykoalíciós brókerbotrányban, amely begyűrűzött brókerbotrány nem fideszes, nem MSZP-s, hanem közös politikai terméke a korábbi kormányoknak, így a botrány is közös.
De van egy olyan szál, ami mégiscsak a Fideszhez elég közel kötözi őket, Törökszentmiklósnál ez a szál pedig nem más, mint hogy a fideszes önkormányzat tette és helyezte el legelőször oda pénzeit, és ő kötött először szerződést a Quaestorral a pénzek kezelésére. A következő szál viszont, amikor beütött a brókerbotrány, hogy a fideszes térségi országgyűlési képviselő, Boldog István katasztrófaturistaként, pénzügyi katasztrófaturistaként megjelent a telepen, és kárörvendésbe hajló kijelentésekkel borzolja a hangulatot a közösségi médiában, keresi mindenki máson a felelősséget, keresi azokon, akiken nem kellene, holott a kormánypárti vezetésben, a kormánypárti felügyeletnél kellene keresni a hibásakat.
(17.20)
Ahelyett tehát, hogy pénzügyi katasztrófaturistát játszana, javasoljuk neki, hogy vesse be a fideszes és a Fideszen belüli érdekérvényesítő képességét, álljon ki a kártalanítás mellett, illetve, ha nem tud vagy nem akar segíteni, legalább ne ártson a törökszentmiklósi és környéki lakosoknak.
Elég a nagykoalíciós brókerbotrányból, a Jobbik kormányra kerülése esetén fel fogja számolni a pénzügyi korrupciót. Marad azonban a kérdés önöknek: a kormány tervezi-e és miként kívánja - ha kívánja egyáltalán - kártalanítani a Quaestor-ügyben érintett önkormányzatokat, például Törökszentmiklós önkormányzatát? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me