DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Nem fogadom el. Államtitkár úr, az a helyzet, hogy válaszának legnagyobb részében teljesen másról beszélt. (Moraj.) Én nem arról beszéltem, hogy ha vannak középkori iratok orosz levéltárban (Az elnök csenget.), akkor arról milyen megállapodás van a kulturális diplomáciát illetően. Én nem a kulturális diplomáciáról beszéltem; ön erre válaszolt.
Ami az én kérdésemet illeti, szeretném élére állítani. A régi KGB-, NKVD-iratállomány magyar vonatkozású részének megismerhetősége egyrészt persze nemzeti önbecsülés kérdése, másrészt - ahogy az elmúlt hetek botrányai rávilágítanak - nemzeti szuverenitás kérdése.
(14.50)
A kérdésem arra vonatkozik, hogy Orbán Viktor eljár-e Vlagyimir Putyinnál, magyarul, a legmagasabb szinten annak érdekében, hogy az FSZB magyar vonatkozású iratai kutathatók legyenek. A viszonosságtól nem kell megrémülni! A helyzet azért nagyon más, nem Magyarország volt megszálló negyven éven keresztül, hanem a Szovjetunió.
A magyar önbecsüléshez és a magyar szuverenitáshoz hozzátartozik az, hogy a legmagasabb szinten eljárunk a kutathatóság érdekében. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me