DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mint az önök előtt is ismert, Navracsics Tibor 2014. november 1-jétől tölti be az Európai Bizottság biztosi posztját. Navracsics Tibor úr az összeférhetetlenség megszüntetése érdekében már 2014. október 30-án lemondott - a Fidesz-KDNP jelölő szervezetek közös jelöltjeként - a Veszprém megye 1. számú választókerületében szerzett egyéni képviselői mandátumáról.
A 2015. február 22-én megtartott időközi választáson Kész Zoltán úr, független jelölt szerezte meg a szavazatok többségét. Veszprém megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsága 54/2015. (II. 26.) számú, 2015. február 26. napján kelt határozatában megállapította, hogy Kész Zoltán úr országgyűlési egyéni választókerületi képviselői mandátumot szerzett. A határozat 2015. március 1-jén, 16 órakor jogerőre emelkedett. A megbízólevél átadására 2015. március 3-án került sor.
Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. országgyűlési határozat 9. § (2) bekezdése szerint a Mentelmi bizottság a mai ülésen megvizsgálta a Kész Zoltán úr mandátumigazolásához szükséges iratokat. Képviselő úr nyilatkozatában jelezte, hogy vele szemben összeférhetetlenségi ok nem áll fenn, tehát képviselői jogait gyakorolhatja.
Mindezek alapján a Mentelmi bizottság egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a következő határozatot hozta: „A Mentelmi bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy igazolja Kész Zoltán úr mandátumát.”
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me