DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Még egy kísérletet teszek arra, hogy megkérjem a kormány képviselőjét vagy a fideszes, KDNP-s képviselőket, akik még egyetlen másodpercet sem használtak fel az időkeretükből, hogy tegyék már meg azt a szívességet az Országgyűlésnek, hogy elmagyarázzák nekünk itt a vitában, hogy miért nem kívánnak változtatni a köztársaság elnök átirata ellenére sem, mert ezt eddig még ugyanis nem tették meg. Elmondtuk az ellenérveket, elmondtuk azt, hogy szerintünk miért kéne, önök meg nem mondták el, hogy miért nem teszik. (Novák Előd: Egy ország várja a KDNP véleményét!) A KDNP az elmúlt időszakban az időkeretes vitákban szinte soha nem szólal meg, nagyjából a Fidesz sem, azt azonban furcsálljuk, hogy a kormány sem.
Államtitkár úr, amit mondott az előző, körülbelül hat másodpercben, az annyi volt, hogy azért nem, mert csak, ugye? Merthogy érv nem volt mellette. Úgyhogy, államtitkár úr, lekötelezne minket, hogyha ráadásul akkor mondana valamit erről (Lukács Zoltán: Akkor. Amikor.), amikor a képviselőknek még lehetőségük van válaszolni, azaz nem a zárszóban, ha lehetséges. És a fideszes képviselők is nemcsak minket, hanem valószínűleg a közvéleményt és az országot és az érintetteket is leköteleznék, hogyha elmondanák, hogy miért nem értenek egyet a köztársasági elnöknek az átiratával, miért nem kívánnak abból egy betűt sem megfontolni, és miért nem kívánnak egy betűt sem változtatni a törvényen.
Úgyhogy én továbbra is várnám tehát ezeket a felszólalásokat, és - még egyszer mondom - nem a zárszóban, hiszen a Jobbiknak is és nekünk is van még időkeret arra, hogy válaszoljunk, sőt hogyha netán ezt a szívességet megteszik, akkor, gondolom, a frakcióvezetés hajlandó az LMP-nek is átadni egy-két percet, hogy reagálni tudjon. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me