DR. KOVÁCS ZOLTÁN,

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN,
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Akkor folytatnám. Tehát csak megismételni tudom azt, amit az általános vitában elmondtunk. A jelenlegi jogszabályi környezetben a hirdetményidézés, amit a köztársasági elnök úr kifogásol, az a kormányrendeletekben szerepel. Mi úgy gondoltuk, és bővítettük ezt a lehetőséget, hogy az úgynevezett kiemelt beruházások esetében ne csak kormányrendelet, hanem egy törvény is szabályozza ezt, amely ráadásul bővíti az ügyfelek lehetőségét, mert a hirdetményi időpontot öt nappal kitolja. Innentől állnak be azok a joghatások, amelyek egyébként a kormányrendeleti szabályozásnál a hirdetménynél azonnal beállnak. Tehát szeretném elmondani, hogy ez egy bővítő része volt az eredeti javaslatnak.
A lényege egyébként az, amit mi szeretnénk még elmondani ezzel kapcsolatosan, és a kormány megfontolta, és nyilatkozott is egyébként a kormány erről, hogy nem zöldberuházásokról van szó, hanem jelentős európai uniós beruházásokat veszélyeztetne, hogyha ez kikerülne a javaslatból. Mondok néhány példát: ilyen például a falugondnoki, tanyagondnoki hálózat fejlesztésének az egymilliárd forintja vagy a postai wifirendszernek a további kiterjesztése 1,8 milliárd forinttal, akár a közigazgatási ügyfélkapcsolati fejlesztés, amely az ügyfelek jobb kiszolgálását jelentené mintegy 12 milliárd forintban. Ez összesen olyan 3,2 milliárd forintnyi szerződött összeg, amely a kiemelt beruházások kategóriájába esik. Ebből ebben az esztendőben még 1500 milliárdot ki is kellene fizetni a szolgáltatást igénybe vevőknek. Úgy gondoltuk, hogy ha visszalépünk a kormányrendeleti szintre, akkor ez még inkább felgyorsul. Ha ezt törvényi szabályokkal általánosan és az ügyféli jogokat kiterjesztjük, ez az ügyfelek szempontjából is fontos, viszont nem akadályozza meg a 3285 milliárdnak, a szerződött uniós pénzeknek a kifizetését, illetve nem veszélyezteti azt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezen megfontolások mellett döntött a kormány, amiről egyébként a kormányszóvivő korábban elmondta a véleményét, amit jelen esetben fenntartok, és kérem a képviselőtársakat, hogy változatlan formában szavazzák meg, hiszen ez a korábbi helyzethez képest előrelépést jelentene. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me