VÁGÓ SEBESTYÉN,

Full text search

VÁGÓ SEBESTYÉN,
VÁGÓ SEBESTYÉN, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kis malőr történt, de megoldjuk, most úgy sincs szükségem a gépre.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ellentétben az Amerikai Egyesült Államokkal kötött egyezménnyel, ez magyar állampolgárokat csak abban az esetben érinthet túlnyomó többségében, ha valamilyen kiküldetésben vagy valamilyen magyarországi székhellyel rendelkező cég alkalmazottjaként Törökországban teljesítenek szolgálatot, és ez a szolgálati idő a törvényben foglalt időkereteken túlnyúlik, illetve az időkereteken belül az ebben deklarált jogszabályok érvényesek rájuk.
(13.30)
Tekintettel arra, hogy számunkra is minden magyar állampolgár, bárhol teljesítsen szolgálatot, akár diplomáciai, akár egy magyar cég képviseletében, az ő egészségügyi ellátási, illetve szociális ellátási, akár a nyugdíjra vonatkozó ellátásokkal kapcsolatos jogbiztonsága számunkra fontos, éppen ezért mi is támogatni fogjuk ennek az egyezménynek az elfogadását, és igennel fogunk szavazni a voksoláson.
Itt azért annyit elmondanék még - ha a saját szakterületemre térhetek -, ebben is olvashattuk, hogy bizonyos ellátásokban Törökország, úgy látszik, jobb helyzetben van, illetve a Törökországban élő emberek jobb helyzetben vannak, mint a Magyarországon élő magyar állampolgárok, ugyanis a török állam nem tartotta fontosnak azt, hogy a rokkantsági ellátást megszüntesse, ott a rokkantsági ellátás, a rokkantnyugdíj ugyanabban a formában megmaradt. Ezt valamilyen szinten követendő célnak is tekinthetnénk, és felhívnánk rá a kormány figyelmét, hogy vizsgálja meg, más országokban ez hogyan működik, hogyan illeszkedik esetlegesen nemzetközi jogszabályokba, a nyugdíjrendszerbe és a nyugellátásszerű ellátásokba, és próbálja meg, akár e nemzetközi példák tekintetében is ehhez igazítani a magyar jogszabályokat, ha már a 2012-es hatálybalépéssel felelőtlenül egy rossz döntést hozott. Itt van, íme, ismét egy nemzetközi példa, amely alapján korrigálhatók lennének ezek a hibás döntések.
De visszatérve egyébként az egyezményre, a fent nevezett magyar állampolgárok érdekében mi is elfogadjuk az egyezményt, és meg fogjuk szavazni annak az elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me