DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A komáromi tehenészettel kapcsolatban szeretnék néhány információt megosztani, mert nagyon rossz lenne, ha az terjedne el, hogy ott bajok vannak.
Az évfolyamtársam ott dolgozik, ő az egyik szakember azon a telepen. Napi kapcsolatban beszélünk erről a telepről. Nagyon komoly munka folyik, nagyon kiváló eredmények vannak azon a telepen, és szeretném jelezni, hogy szó nincs arról, hogy azon gondolkodnak, hogy föladnák. Arról gondolkodnak, hogyan tudnak azokkal szerződni, akik elnyerték a területen való gazdálkodást, hogyan tudják azokat takarmány-előállító bázisként fölhasználni azért, hogy egy új típusú együttműködéssel ki legyen egyenlítve, biztosítva legyen az ottani működés.
Azt kell mondjam önöknek, hogy a magyar kormány számára kiemelten fontos tevékenység az állattenyésztés kezelése és segítése. Az, hogy soha nem látott mértékű támogatások jönnek pont az állattenyésztésbe, azért, hogy a foglalkoztatást meg tudjuk őrizni, és elő tudjuk segíteni a vidéki megmaradást, az, hogy a szarvasmarha-ágazat soha nem látott mértékű támogatást kap európai uniós és hazai forrásokból is, azt hiszem, mind azt igazolja, hogy olyan mértékű együttműködés van az ágazat és a kormányzat között, olyan mértékű együttműködésnek kell kialakulni a helyi gazdák és a tejtermelő tehenészetek között, ami egy közös sikert, egy közös eredményt tud hozni a jövőben.
(15.40)
Én nagyon szurkolok a komáromi gazdaságnak, pontosan azért, mert ők lehetnek az elsők, akik be tudják bizonyítani azt, hogy ezzel az új típusú együttműködéssel is sikeresen lehet tehenészetet fenntartani, sikeresen lehet a szarvasmarha-ágazat-ban eredményeket elérni úgy is, hogy annak a telepnek nincs földhasználata.
Én azt gondolom, hogy ezekre odafigyelve egy nagyon pozitív eredményt kaphatunk a jövőben. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me