GYŐRFFY BALÁZS

Full text search

GYŐRFFY BALÁZS
GYŐRFFY BALÁZS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Megnyugodtam, úgy gondolom, hogy a törvénymódosítás jó. Ismerik azt a mondást, hogy akinek kalapács van a kezében, az mindent szögnek néz. Megint elkanyarodtunk az NFA földbérleti pályázatáig, ami azért nem kapcsolódó témája ennek, de nézzük meg!
Gőgös képviselő úr azt mondja, hogy Fidesz közeli gazdák sora nyer. Hát, képviselő úr, túl sok szocialista kötődésű gazdát nem talál, mert amit önök műveltek vidéken a gazdákkal, azután csoda lenne, ha tömegében szavaznának önökre! De nézzük már meg, mi volt 2010 előtt! Önök ezer hektár szám pofára osztották a földet. Ezek után kicsit nagyobb mértéktartást kérnék öntől, mert meglehetősen aggályos ezt így végighallgatni önöktől. És még valamit! A pályázati rendszerben, aki nem tartotta be, amit ígért, azt szankcionálni kell, és igenis elő kell venni!
A kamara eljárásrendjére: 3 százalék alatt van azon földforgalmi esetek száma, amit nem támogatunk.
Magyar Zoltán képviselő úr: 50 százaléka fideszes, ugye? Hány százalék az, amivel önöknek problémája van a földforgalom, az NFA-s földforgalom vonatkozásában? 5 százalék. Mi az, aminél problémát tártak fel? 5 ezrelék. Szerintem bármelyik kormány boldogan aláírna egy ilyen teljesítményt bármilyen program vonatkozásában, úgyhogy én azt gondolom, a kisszámú kivételtől eltekintve ez nem más, mint hangulatkeltés.
Sallai R. Benedek képviselőtársunknak gratulálok, nagyon színpadias volt; egy tűzkarikán még átugorhatott volna, az még kifejezetten emelte volna a szórakozási mértéket. (Derültség.) Én azt gondolom, azért azt szögezzük már le: a nemzeti parkoknak a szakmai mozgástere nem csökken, egyszerűen a vagyonkezelésnek a kérdése változik meg.
És egy dologra hadd reagáljak még. Képviselő úr implicit javaslatot tett arra, hogy az LMP gondnokság alá vegye a Fideszt, hisz itt csupa hendikepes ember ül az ön véleménye szerint. Képviselő úr, ezzel nemcsak bennünket sérteget, hanem a szavazóknak a zömét is, úgyhogy ezért szégyellje magát! Köszönöm szépen. (Derültség a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me