MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Az, hogy vége Magyarországon a természetvédelemnek vagy legalábbis abba az irányba indultunk el, azt nemcsak az ellenzéki pártok állítják és nemcsak azok a civil szervezetek, akiket már felsoroltam a vita elején, hanem többek között az önök volt államtitkára, Illés Zoltán, aki ezt nagyon hangzatosan és nagyon indulatosan, több interjúban kifejtette. Nem konkrétan csak e törvény kapcsán, hanem azt a folyamatot vélte nagyon aggályosnak, ami elindult a természetvédelemmel kapcsolatban, és osztom én is ezen félelmeit. Még akkor is, hogyha korábbi államtitkári tevékenysége során bizony számtalan vitánk és nézetkülönbségünk volt, ha másban nem, akkor éppen a hazai vizek szabályozásának kérdéskörében.
Én remélem, hogy azért államtitkár úr még tud a vitában időt szakítani arra, hogy reagáljon ránk, de ha mégsem, akkor lehet, hogy nem lesz már módom gombot nyomni. Úgyhogy kvázi zárszóként szeretném itt a levélnek a végét felolvasni, amiből már többször idéztem, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország által aláírt vagy kiadott levélről van szó, amit - ahogy már említettük - több mint száz civil és környezetvédő szervezet is magáénak érez.
Megítélésük szerint az elérni kívánt eredménytől várt előnyök itt a jogrendben fennálló vélt koherenciazavar, az egységesített eljárásrend, nincsenek arányban a módosítás által okozott intézményváltozások hátrányaival, itt jelesül a kisajátítási, elővásárlási folyamatok áttételessé válása, az adminisztratív kritériumok teljesítésének hiányából adódó működési zavarok, a szervezetek közötti együttműködési zavarokat említik meg, ami végsőképpen a természeti állapot leromlását fogja eredményezni az állami tulajdonú védett természeti területek esetén.
Azt hiszem, hogy ez a lényege és a legfontosabb mondanivalója ezen vitának, hogy egyáltalán nem áll arányban az az államtitkár úr szerint biztos csak vélt, szerintünk meg igenis valós és nagyon is aggasztó hátrány, amit ezen változás okozni fog, azon előnyökkel, amit egyébként nem ismerek el, de ha elfogadnám, hogy ezen előnyöket beteljesíti majd ez a változás, akkor sem áll arányban. Ilyen módon sem tudjuk elfogadni. Azokról a félelmekről pedig, ami az állami földek kezeléséről és bérbeadásáról szól, arról pedig már sok vita esett, az pedig azt hiszem, hogy hab a tortán, és végképp aláhúzza azt, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom miért fog nemmel szavazni ezen tervezetre. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me