BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kötelességem elmondani, azt gondolom, hogy Németh Szilárd úr azért ment el, mert bizottsági ülésre kellett mennie. Ezt itt jelezte is, még ha önök nem is hallották, hogy most kezdődött a honvédelmi bizottság ülése, és erre kellett távoznia. Ezért nem tud önöknek felelni. Nekem viszont nem kötelességem megvédeni. Viszont néhány dolgot azért szeretnék elmondani azzal kapcsolatban, amit önök mondtak.
Sallai képviselőtársam, az a helyzet, hogy én úgy tudom, mi egy környékről jöttünk. Ott, a mi környékünkön a kéményseprési díj nem ezer forint éves szinten, ne haragudjon meg; 4 ezer forint fölött volt féléves szinten. Tehát ha jól számolom, akkor nem ezer forint éves szinten, amit megtakarítanak az emberek. Én úgy élek ott, és úgy tudom, hogy szegények az emberek, és igen-igen nagyon sokan nem engedik be az emberek a kéményseprőket. Pontosan azért nem engedik be, mert sokallják ezt a 4 ezer forintot.
Azt gondolom, az, hogy ingyenessé tesszük ezt a szolgáltatást, sokkal nagyobb biztonságot fog adni azoknak az embereknek, akiknek az érdekében ők dolgoznak. Hiszen most már valószínűleg azok is beengedik őket, akik eddig nem engedték be a kéményseprőket, és az ő házaikban is tudnak vizsgálódni. Sokkal nagyobb biztonságban lesznek a kéményseprők is, akik eddig naponta 200-300 ezer forinttal járták az utcákat, amikor szedték a díjakat, és bizony mindig kitették magukat annak, hogy esetlegesen valaki kirabolja őket.
Tehát azt kérem önöktől, hogy a kéményseprők érdekében és a magyar emberek érdekében támogassák ezt a törvényjavaslatot, ez mind a két szervezetnek jó. Jó a kéményseprőknek, egy biztos munkahelyet kapnak, biztonságot kapnak, és jó a magyar embereknek, akiknek pedig ezzel is csökken a rezsiköltségük, nem kell fizetniük egy olyan szolgáltatásért, amiért eddig több ezer forintot fizettek ki éves szinten. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me