SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Németh Szilárd képviselőtársam szemlátomást nem birkózott meg azzal, hogy értelmezze azt, amit elmondunk, és szemlátomást nehe-zére esett megérteni. Oda akartam neki adni, egy része írásban is megvan, hátha úgy megérti, hogy miről beszélünk, mert az teljes mellébeszélés, amit itt visszavág. Jön azzal, hogy rezsicsökkentés, rezsicsökkentés, rezsicsökkentés, és ezzel nyilvánvalóan lehet szavazatokat nyerni, de valójában arról van szó, hogy becsapják az embereket.
Azt mondja, nem értette, hogy mit akarunk mondani. Nagyon egyszerű: azt mondtuk, hogy ha valamit ingyenessé tesznek például, akkor ha oda be van jelentve egy civil egyesület vagy egy alapítvány, ne kelljen többet fizetni, mert az egyben nem magánház. Azt mondtuk, hogy ne különböztessék meg hátrányosan a kisvállalkozásokat. Erre semit nem reagált a rezsibiztos úr, tehát ezzel nem foglalkozott. Elmondta helyette, hogy nem akarnak dolgozni a kéményseprők, mert azok mind ilyen lusta emberek, hogy megyéken keresztül nem akarnak dolgozni. Nagyon kíváncsi lennék a rezsibiztos úrra, hogy ha úgy kellene minden reggel bejönnie dolgozni, hogy kapna két nagy pofont, be kellene fizetnie a közös kasszába egy tízezrest, és úgy kellene dolgozni, meddig maradna meg a motiváció. Ilyen feltételeket teremtettek ezeknek a közszolgáltatóknak. És csodálkoznak, hogy nem tudják a szolgáltatást ellátni? Nyilvánvalóan ezen nem lehet csodálkozni.
Lehet azt mondani, hogy magától keletkezett a probléma, de szerintem hazugság. Nyilvánvalóan az önök által létrehozott jogszabályi háttér teremtette ezt a helyzetet. Lehet fogni Horn Gyulára meg a kommunistákra, meg bárkire, de nyilvánvalóan mégsem akkor jelentkezett, abban az átkos nyolc évben, hanem most jelentkezik a probléma, most omlott össze a szolgáltatás. És ez azért van, mert ez a szabályozás ezt eredményezte. Ez a közvetlen ok és okozat törvénye. Csinálok egy rossz szabályozást, akkor annak van egy okozata. Az okozat az, hogy tönkrementek a szolgáltatók.
És jön még a rezsibiztos úr ezzel az ingyenes szolgáltatással. Volner képviselőtársam tökéletesen elmagyarázta azt, amit itt magamnak is felírtam. Persze, hogy lehet ingyenes szolgáltatást csinálni. Ha az Európában legmagasabb áfát fenntartjuk, meg a munkáltatót terhelő terhek Európában itt a legmagasabbak, akkor nyilván lehet pénzt beszedni. Így lehet odaadni évi ezerforintos meg kétezer forintos szolgáltatást ingyen. Adjuk vissza az embereknek a pénzt. A munkaadókat terhelő járulékokat csökkentsük le, a munkavállalást terhelő járulékokat csökkentsük le, adjuk oda a pénzt az embereknek, és akkor ki tudják fizetni az évi ezer vagy kétezer forintjukat. Ez ennyire egyszerű lenne.
Nem beszélve arról, hogy azzal vádol a rezsibiztos úr, hogy riogatjuk a lakosságot a Jobbikkal, mármint hogy nem a Jobbikkal riogatjuk a lakosságot, hanem a Jobbik riogatja a lakosságot, meg mi riogatjuk a lakosságot azzal, hogy katasztrófahelyzet van ezzel. Gyakorlatilag nem mi riogatjuk. Ki hoz létre ilyen szervezeteket, hogy katasztrófavédelem? Hát, önök akarnak mindig megvédeni mindent. Megvédik a magyar pálinkát, megvédik az akácot. Egy folyamatos látens háborúban vannak, folyamatosan, permanensen küzdenek valami ellen, és mindig védik az embereket. Úgy csinálják, mint az amerikai elnökök, mikor lerohannak valami kis kecskepásztor népet, hogy jobb legyen a szavazási eredményük, önök is mindig megvédenek valakit. Most is jön a katasztrófavédelem és megvédi a társadalmat. Persze, hogy megvédik, azért, mert önöktől kell, hogy megvédje a társadalmat, csak az a baj, hogy a katasztrófavédelmiseket is önök szabályozzák.
Erre lenne szüksége a társadalomnak, csak a rezsibiztos úr már nincs itt, hogy ezt értelmezze, pedig próbáltam volna úgy mondani, hogy megértse ő is. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me