SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Csak azért, mert Pócs képviselő úr, úgy látszik, nem értette meg, pedig egyszer elmondtam - elmondom önnek még egyszer, hogy érthető legyen.
Nem azt nem támogatjuk, hogy az embereknek ingyenes legyen a kéményseprési szolgáltatás. Elmondtuk azt, hogy ez egy olcsó trükk önöktől, hiszen nem lesz az embereknek ingyenes a szolgáltatás, mert valakinek ki kell fizetni, olyan nincs, hogy valaki ingyen dolgozzon. Támogatjuk, hogy ingyenes legyen, de nem vagyunk hajlandóak, és erre hívtuk föl a szakmai példákon át a figyelmet, de arra nem vagyunk hajlandók, és soha nem fogjuk önöket támogatni abban, hogy ezt tűzesetek vagy szén-monoxid-mérgezéses halálesetek árán embereknek ingyenes legyen, mondjuk, ez a szolgáltatás. (Moraj a Fidesz soraiban.)
Mert mit mondtunk? Azt mondtuk, és azt mondtam önnek is, hogy ezt támogatjuk, hátha most megérti, hogy legyen egy szigorú katasztrófavédelmi felügyelet alatt működő rendszer, állítsunk fel egy rendszert, ami szigorúan a katasztrófavédelem alatt működik. Ezt csináljuk meg úgy, amit már többször javasoltak önöknek is, hogy Magyarországot osszuk fel mesterkörzetekre, és ezeknek a mesterkörzeteknek a közszolgáltatás elvégzésére biztosítsunk költségvetési forrást, mert az a költségvetési forrás lesz az, ami kiváltja az emberek pénzét igazából, és ezt nagyon szigorúan a katasztrófavédelem ellenőrizze.
Azt mondják, hogy ez a rendszer nem ez a rendszer. Nem ez a rendszer! Az a rendszer, hogy önök nyilván létre akarnak hozni egy kizárólag az állam, az önök által meghatározott egy szolgáltatót. A mesterkörzeteknél nem egy szolgáltatóról van szó, hanem ellenőrzésről van szó, és nem tarolják le a piacot. Lehet erre legyintgetni, uraim, lehet ezt semmibe venni, csak maguk az egésznek a lényegét nem értik, és a szakmai kérdésekre pedig kakaskukorékolással válaszolnak.
Szakmailag bizonyítsák be azt, hogy a problémák, amit fölvetettünk, azok nem helytállóak, és önök meg tudják ezeket oldani. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me