CSENGER-ZALÁN ZSOLT

Full text search

CSENGER-ZALÁN ZSOLT
CSENGER-ZALÁN ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Magyar Zoltán hozzászólása ihletett arra, hogy egy kétpercest nyomjak, hiszen itt nagyon hosszan beszélt a GMO-mentességről, amit természetesen a Fidesz és a kormányzat is támogat, nem véletlenül tettük be az Alaptörvénybe. Viszont itt tévesen elhangzott az a TTIP-pel kapcsolatban, tehát az Amerika és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezménynél, hogy az egyáltalán ezt felülírhatja-e.
Nagyon határozottan elhangzott itt abban a vitában, hogy mind a Fidesz-KDNP frakciója, mind pedig a kormány elkötelezett abban a kérdésben, hogy akkor beszélhetünk majd egyáltalán arról, hogy a TTIP-et Magyarország elfogadja, illetve a parlament ratifikálja, hogyha a GMO-mentesség benne lesz. Tehát hogyha benne lesz abban a TTIP-ben, hogy egyes országok vagy akár Európa egésze, de nyilván nem erről lesz szó, hanem egyes országok, nevezetesen, jelesül Magyarország a GMO-mentességet fenntarthatja, és ugyanúgy ragaszkodunk ahhoz, hogy az élelmiszereken ezek feltüntetésre kerüljenek, legalábbis a Magyarországon forgalmazott élelmiszereken.
Nyilván arra törekszünk és az az érdekünk, hogy ez Európában, egész Európában így legyen. Ezt nem tudja a magyar kormányzat nyilván garantálni, megpróbáljuk, de hogy Magyarországon csak akkor beszélhetünk arról, hogy a TTIP-hez csatlakozik Magyarország, hogyha a GMO-mentesség benne van, az egészen biztos, és a vitában is így hangzott el. Köszönöm. (Boldog István tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me