MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr, csak reagálni szeretnék erre a felszólalásra.
Abban a vitában még azt se tudta megmondani a kormány, hogy kik fognak tárgyalni ezen ügyben Brüsszelben, azt se tudta megmondani, hogy esetleg kin kéne számon kérni azt, hogy az érdekeinket képviselje, vagy azt, ami itt elhangzott a Ház falai között. Innentől kezdve azért furcsállom, hogy ezzel védekeznek. Nagyon örülök, ha így lesz.
Hozzáteszem: azt most meg tudom mondani, hogy kizárt, hogy ezen egyezményben szerepeljen az tételesen, hogy Magyarország vagy bármely tagország megőrizheti a GMO-mentességet, vagy hogy ez tagállami szinten lenne szabályozva. Ilyen egyezményt az USA még nem kötött, és szerintem nem is fog a jövőben.
Innentől kezdve viszont az elég aggályos, hogy a választottbíróságok ügye, amiről itt hosszasan vitatkoztunk, ott meg simán elvérzik majd Magyarország egy ilyen területen is. Úgyhogy én nem lennék ennyire optimista. Nézzük meg, mi történt Kanadával, Mexikóval, Ausztráliával, akik hasonló egyezményeket már kötöttek az USA-val, mind-mind más területen, de elbukták az összes hasonló ügyet.
Úgyhogy amiket ott hosszasan föl is hoztunk példaképpen a vitában, nem is akarom ezeket megismételni, csak erre kívántam reagálni, hogy én nem tudom, hogy hova ez az optimizmus, mert még azt sem tudták megmondani, hogy kik tárgyalnak. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
(15.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me