TUZSON BENCE

Full text search

TUZSON BENCE
TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Működnek az országban és a világon is bizonyos bűnözői körök, akik zöldszervezetnek álcázzák magukat, de valójában bűncselekményekre szakosodtak, ezek a bűncselekmények pedig abból állnak, hogy kinéznek maguknak valamilyen nagy vállalkozást, valamilyen nagy beruházást, és különböző trükkökkel, vélt vagy valós környezetvédelmi okokra hivatkozva eljárásokat kezdeményeznek ezek ellen a beruházások ellen, és ennek következtében megakadályozzák vagy késleltetik ezeknek a beruházásoknak a működését. S ahhoz, hogy a későbbiek során visszavonják a kezdeményezett eljárásokat, bizonyos szponzorációt, támogatást - magyarul: kenőpénzt - fogadnak el, illetve kérnek különböző vállalkozásoktól. Sajnos ez világszerte, Európa-szerte is ismert bűnözői gyakorlat.
2009-ben például egy Lubomír Studnička nevezetű úriember Csehországban egy ugyanilyen bűnözői csoportot működtetett, minek következtében megakadályozták, illetve késleltették egy Elba-híd megalkotását, létrehozását, illetve egy autópálya létesítését is. Ugyanakkor, szintén egy csehországi példa, a Hyundai 2006-ban egy beruházást kezdeményezett, meg szerette volna valósítani, s ugyanilyen eszközökkel, hasonló bűnözői csoportok akadályozták meg azt, hogy ezt a beruházást annak rendje és módja szerint le tudja folytatni, illetve a beruházás támogatásáért pénzügyi támogatásokat kértek. Ilyen példa például az Egyesült Királyságban is van. Itt egy ilyen esetben 4-11 évig terjedő szabadságvesztést mértek ki azokra, akik ebben részt vettek.
Magyarországon is sajnos ilyen esetek előfordulnak. Ismerik már, a sajtót is megjárta Zsák Ferenc esete, aki a Tiszántúli Természetvédők Társulatának a tagja, illetve annak a vezetője, aki az Audi 2011-es beruházása esetében kért 200 millió forintos támogatást azért, hogy ne akadályozza meg a beruházás lefolytatását, illetve hogy ezt a továbbiakban ne késleltesse.
(14.40)
Az Audi színleg bele is ment abba, hogy az ezt a beruházást ilyen formában megakadályozni kívánó szervezetet támogassa, azonban a későbbiek során felvételt készített, és feljelentést is tett a megfelelő úriember ellen, aki aztán egy időre előzetesbe is került.
Magyarországon tehát szintén felütötte fejét ez a zöldbűnözés, amely ellen fel kell lépni, ezért kérdezem én a tisztelt államtitkár urat, hogy fellép-e a kormány a zöldbűnözés ellen, illetve kíván-e tenni valamit a magyar kormány annak megakadályozására, hogy a zöldbűnözők hátráltassák a Magyarország számára fontos munkahelyteremtő beruházásokat, illetve támogatás címén kenőpénzeket fogadjanak el, illetve zsaroljanak ki különböző gazdasági társaságoktól, megakadályozva ezzel, hogy ezek a beruházások annak rendje és módja szerint lefolytatásra kerüljenek, megkárosítva a magyar állampolgárokat és rombolva a természetvédő hivatás presztízsét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me