KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. A sajtóban már régóta találgatják, hogy mikor épül meg végre az Esztergom-Budapest vasútvonal. Több időpont is forog; most az új időpont 2015 májusa az első szakasz átadására vagy 2016 a végleges befejezése. Magam nem látok tisztán ebben a kérdésben, ezért intéztem a kérdést miniszter úrhoz, államtitkár úrhoz, hogy válaszolják meg, mikor lesz végre kész a vasútvonal.
Szeretném megjegyezni, hogy a vasútvonal elkészülte hozzájárulhat a III. kerület kulturális értékeinek bemutatásához is, hiszen a pálya mellett található az Aquincumi Múzeum, illetve a polgárvárosi amfiteátrum, valamint a tavaly 100 éves Gázgyári lakótelep és Mocsárosdűlő is, ahol több tucat védett állatfaj, madár- és növényfaj található.
Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mikor várható a vasútvonal III. kerületi szakaszainak megépítése, illetve az egész pályaszakasz átadása. Mikorra valósul meg az óbudai vasútállomás és a mellette lévő felüljáró megépítése? Mi az oka az eddigi késlekedésnek?
Egyúttal szeretném felhívni a figyelmet az Óbuda területén működő egyik legjelentősebb múzeum, az Aquincumi Múzeum kezdeményezésére, arra, hogy a kormányzat támogassa, hogy a most épülő Budapest-Esztergom vasútvonal III. kerületi állomásain információs táblák mutassák be a III. kerület történeti, művészeti és természeti értékeit. Van-e ennek akadálya, tudják-e ezt támogatni a beruházás során? Köszönöm válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me