L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Látható, hogy baloldali egységet nem tudnak kovácsolni, de egy biztos: a Szocialista Pártot a gyűlölet tartja össze. (Derültség az MSZP soraiban. - Dr. Rétvári Bence: Így van!)
A képviselő úr a felszólalásának első felében nem tudott másról beszélni, csak a gyűlöletről, annak örült… (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Nem mi mosolyogtunk, képviselő úr, mi némán és megdöbbenten hallgattuk az ön felszólalását, ön pedig sátáni vigyorral az arcán (Derültség az MSZP soraiban.) arról beszélt, hogy még több ember gyűlöl bennünket péntek óta… (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Hogy még több ember gyűlöl minket péntek óta, és hogy még inkább így lesz, és hogy majd le fog fagyni az arcunkról a mosoly. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ennél már csak a verseid jobbak!)
Önöket, tisztelt képviselő úr, láthatólag a gyűlölet mozgatja, az ön felszólalását a harag, az indulat, a féltékenység és a gyűlölet határozta meg. (Dr. Józsa István: A felháborodás!) Az önök képviselőtársa a múlt héten így lőtt rá képletesen az egyik képviselőtársára a magyar Országgyűlésben (Közbeszólások az MSZP soraiból.), a szomszédos frakcióra, mintha fegyvert fogott volna.
Önöket, tisztelt képviselő úr, nem a szeretet, nem a megértés, nem az együttérzés hatja át, az önök politikáját nem ezek az alapvető emberi értékek határozzák meg (Közbeszólások az MSZP soraiból.), hanem a gyűlölet, és ön ennek ékes bizonyítékát adta az előbb a Házban. (Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból, többek között: Ki lopta el az emberek pénzét? Arra válaszoljál! - Az elnök csenget.)
Tisztelt Képviselőtársam! Nagyon megtisztelő lenne, ha végighallgatna. Én végighallgattam az ön kirohanását. Csöndben, némán tűrtem azt, hogy ön itt a gyűlöletről beszél a Magyar Országgyűlésben (Dr. Rétvári Bence: Nem volt könnyű!), ön itt olyan értékeket dobott félre, olyan értékeket vett semmibe, amelyek számunkra alapvető fontosságúak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: A pénzről beszélj!)
Természetesen, amikor a vasárnapi zárva tartás problémáját hozza fel, akkor mi végig azt tartottuk szem előtt, hogy melyek azok a fontos momentumai ennek a törvényjavaslatnak, illetve most már elfogadott törvénynek, amelyek a magyar emberek mindennapi életét és boldogulását szolgálják. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Micsodát?) Bizonyára vannak olyan emberek, akik nem örülnek annak, hogy vasárnap zárva tartanak az üzletek, de a magyar emberek többsége egyetért ezzel a gondolattal, egyetért azzal, hogy a családjával foglalkozhat, hogy a gyűlölet helyett a szeretetre fordíthatja a figyelmét, hogy a vásárlás helyett a normális közösségi programokat és a családdal való együttlétet helyezi majd előtérbe. (Dr. Schiffer András közbeszólása.) És hála a jóistennek, a magyar kisvállalkozások érdekét is szolgálja ez a törvény, hiszen ezek az emberek (Dr. Józsa István közbeszólása.) eddig kifejezetten versenyhátrányban voltak az ő helyüket és piaci pozíciójukat elfoglaló külföldi vállalkozásokkal szemben.
Tisztelt Képviselőtársam! Én azt tudom önnek tanácsolni, hogy legyen türelmesebb, legyen önben több szeretet, legyen önben több megértés és kevesebb gyűlölet. (Dr. Józsa István: Könyörület!) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Józsa István: A Tarsoly nem került elő!)
(11.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me