LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Túl vagyunk azon a vasárnapon, amikor először voltak zárva az üzletek az önök ostoba törvénye miatt. Az az igazság, hogy annyival vagyunk előrébb, hogy most néhány tízezer emberrel többen gyűlölik önöket, mint pénteken gyűlölték. (Dr. Répássy Róbert: És ez nektek használ! A gyűlölet!) Ez minden vasárnap szépen növekedni fog. Önök ezen mosolyognak nagyokat, de majd eljön a pillanat, amikor ez a mosoly le fog fagyni az orcájukról.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Persze nem önök az elsők, akik be akarták záratni az üzleteket, hiszen 2010 novemberében a Jobbik ugyanezzel a lendülettel benyújtott egy ilyen törvénytervezetet. Most a Fidesz másik partnerpártja, a KDNP az, amely ezt felkarolta, csak a Jobbiknak volt annyi sütnivalója (Dr. Répássy Róbert: Ti pedig a gyűlölet pártján álltok! Ez a lényeg!), hogy most már nem szavazta ezt meg, igaz, nem is szavazott ellene, mert elegánsan tartózkodott, önök meg áterőltették ezt a társadalmon, ezzel is kivívva az emberek legnagyobb szeretetét. A KDNP ezzel legalább adott hírt magáról, hogy egyáltalán létezik. A KDNP-ről, ha követik egyébként az internetet, az emberek - kicsit keresetlen módon, de - még egy dalban is megemlékeztek. Ajánlom a figyelmükbe, ez egy nagyon érdekes népi alkotás, tessenek meghallgatni majd! (Révész Máriusz közbeszól.)
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az az igazság, hogy önök összevissza beszéltek, nem nagyon voltak istenigazából érveik, az összes ellenérvet félremagyarázták. Mi elmondtunk soktucatnyi problémát, amit fel fog vetni ez a törvény, önök ezt mind-mind figyelmen kívül hagyták, és ennek ellenére vezették be. Önök azt mondták a vitában, hogy semmiféle mérést, semmiféle tanulmányt nem készítettek arról, hogy ez a vasárnapi zárva tartás hogyan fog kinézni. Nem mintha erre büszkének kellene lenniük, hogy úgy hoznak egy törvényt, hogy semmiféle hatástanulmányt nem készítenek, de aztán kiderült, hogy mégiscsak volt egy ilyen hatástanulmány, aztán utána letagadta a miniszterük, hogy volt ilyen hatástanulmány, aztán kiderült, hogy 3,1 millióért mégis készült egy ilyen hatástanulmány, amiben az van egyébként, hogy 15-20 ezer ember elveszítheti a munkahelyét, és egyébként ennek a nagy része nem is fog tudni elhelyezkedni, legalábbis ezen a munkaerőpiacon, és az is benne van, hogy körülbelül 50 milliárd forintot bukik a költségvetés ezen a törvényen. Amikor mi ezt a vitában elmondtuk, akkor önök elmondták tízszer, hogy szó nincs erről, ilyen probléma nem fog fennállni, aztán most már sorba rúgják ki az embereket az üzletekből, meg zárják be az áruházakat, és ez még csak az eleje a történetnek, ennél ez még sokkal súlyosabb lesz.
Hölgyeim és Uraim! Önök ezt a törvényt valószínűleg vissza fogják vonni, mert ez a törvény nem tartható, majd most, amikor elkezdődik ennek a végrehajtása, fognak rájönni, hogy mekkora feszültségeket és mekkora bajt okoz a társadalomban. Szóval, zárva vannak az üzletek, de nem az üzleteknek kellene zárva lenni, illetve valaki meg nincs zárva, akinek zárva kellene lenni (Dr. Répássy Róbert: Mögötted ül!), őt úgy hívják, hogy Tarsoly Csaba, aki jön-megy, focimeccsre jár, nagyon sokat jópofáskodik, és bejár állítólag a cégéhez dolgozni. Nem tudjuk, hogy most eltűnt-e vagy nem tűnt el, de az valószínű, hogy teherautókon menekítette ki a vagyonát a luxusvillájából, és ez az ember, annak ellenére, hogy a cégénél 150-200 milliárdos pénz tűnt el, háborítatlanul jön-megy, és még dolgozni is engedik, nyilván azért - kérdezem, hogy azért-e -, hogy esetleg a Quaestornál meglévő, önökre nézve terhelő adatokat eltüntethesse. Ilyen nincs, erre példa nem volt, hogy egy cégnél 150-200 milliárd forint eltűnik, és a cég vezetőjét még csak meg se hallgatják, a cég vezetőjét egyáltalán nem akadályozzák meg abban, hogy továbbra is hozzáférjen a cég irataihoz, oda bármit betegyen, onnan bármilyen bizonyítékot eltüntessen, jöjjön-menjen, meccsre járjon, és úgy csináljon, mintha ehhez semmi köze nem lenne.
Ezért aztán az is kérdés továbbra is, hogy igazak-e azok az információk, melyek szerint voltak kormányzati politikusok irányába bennfentes információk, ki tudták menteni a pénzüket a Quaestorból, és ennek a bizonyítékait tünteti most el Tarsoly Csaba, ezért nem tartóztatják le. Ezért a Magyar Szocialista Párt ma azt kezdeményezte, hogy minden országgyűlési képviselő és minden kormánytag büntetőjogi felelőssége tudatában tegyen nyilvános nyilatkozatot arról, hogy nem voltak információi a brókercégből, nem vett onnan ki pénzt, és ő sem (Dr. Répássy Róbert: Szerintem a szocialisták is tegyenek ilyet!) és a családtagja sem érintett ebben az ügyben. Mi meg fogjuk tenni ezt a nyilatkozatot, fogjuk várni, hogy önök is megteszik-e; attól tartunk, hogy nem fogják megtenni.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nem ártatlan embereket kell pórázon rángatni az önök ügyészségének, hanem fel kellene ébredni a főügyésznek, és el kellene menni, mondjuk, Tarsoly Csabát megkérdezni, hogy ha már eltűnt 150-200 milliárd a cégétől, amit kisemberektől lopott el, akkor nem biztos, hogy meccsre kellene járni, hanem inkább kihallgatásra kellene járni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me