NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN,

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN,
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A nemzeti energiastratégiáról szóló 77/2011-es országgyűlési határozat 4. pontjának v) alpontja alapján az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy legalább kétévenként készítsen tájékoztatót az energiapolitika megvalósulásáról, s annak 2. b) alpontjában meghatározott szakterületekkel történő összhangjáról az Országgyűlés feladatkörrel rendelkező bizottsága részére, és amennyiben az energiapolitika feltételrendszerében bekövetkezett változások indokolják, egyidejűleg tegyen javaslatokat az energiastratégia kiigazítására.
A tájékoztató elkészítéséhez szükséges áttekintés eredményeként szükséges a nemzeti energiastratégia előrejelzésének mielőbbi frissítése, hogy az megfelelő alapul szolgáljon a kormány energetikai vonatkozású tervezései, célszám-meghatározásai során. Tekintettel arra, hogy a nemzeti energiastratégia előrejelzései az országgyűlési határozat mellékletét képezik, azok frissítése az országgyűlési határozat módosítását teszi szükségessé. A jövőben a frissítések hatékonyabb végrehajtása és az új előrejelzések folyamatos alkalmazhatósága érdekében indokolt, hogy a frissített előrejelzéseket a jövőben a kormány határozatban tegye közzé. Az előrejelzések számadatainak módosítása önmagában nem indokolja a nemzeti energiastratégia cél- és eszközrendszerének módosítását, mint ahogy ebben a határozatban erre nem is teszünk javaslatot.
Mindezek alapján a nemzeti energiastratégiáról szóló országgyűlési határozat módosításának célja, hogy az Országgyűlés felhatalmazása alapján a határozatban szereplő primerenergia-felhasználásra vonatkozó előrejelzések frissítését saját körben végezhesse el, és a határozat módosítására tegyen javaslatot a kormány.
A fentiek alapján arra kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a határozati javaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me