BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csatlakozva képviselőtársamhoz, Heringes Anitához, én is szeretnék egy kérdést feltenni, hogy meglesznek-e a szükséges források ahhoz, hogy ugyebár 2 százalék helyett 10 százalékos mintavételre fog sor kerülni, kellőképpen fel lesz-e készülve a KSH erre a megnövekedett adatfelvételre. Kiegészítve Szabó képviselőtársamat, azért 2012-ben egy írásbeli kérdésben Navracsics Tibor válaszolt arra, hogy nem a hivatal volt felelős abban, hogy a mintavétel ennyi időt késett, hanem másfél évet késett maga a közbeszerzési eljárás lebonyolítása, ami miatt nem tudta a hivatal egyáltalán a feldolgozást elkezdeni.
Úgyhogy lényegében itt is kormányzati hiba történt, mert tudták nagyon jól, hogy 2011-ben maga a népszámlálás megtörténik, de maga a hozzá csatlakozó közbeszerzési eljárás másfél évet csúszott, úgyhogy lényegében az adatfeldolgozás csúszása ebből következik, és a végén ebből adódott a 12 hónapos késés, ami, azt gondolom, még egyszer nem fordulhat elő.
Reméljük, hogy államtitkár úr megnyugtató választ ad nekünk, vagy akkor kezdeményezi majd a Magyar Szocialista Párt, beadunk egy módosító javaslatot, ahol mondjuk, előterjesztünk egy olyat, hogy a KSH-nak egy fél éven belül kötelező nyilvánosságra hoznia az adatfelvételt.
Köszönöm szépen, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me