DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által említett ügyben az eljárást a rendőrség folytatja, a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett, a Legfőbb Ügyészség egyébként kiemelt ügynek nyilvánította.
(16.50)
Nem egyszerű ügyről van szó egyebek iránt, az ön által említett csalás egy elég bonyolultan bizonyítható tényállás. Ezt önnek is tudnia kell.
Mit tett a rendőrség az ügyészség felügyelete mellett? 10-én történt a feljelentés, 11-én már házkutatás volt a Quaestornál egyebek iránt, és ezt követően további hét házkutatást rendeltek el, négyet két helyszínen, egy másikat négy helyszínen; tíz embert tanúként hallgattak ki, három fő vonatkozásában történt meg aztán a gyanúsítotti kihallgatás, előzetes letartóztatás elrendelésére irányuló indítvány megtétele, zár alá vétel. A zár alá vételnél egyébként mintegy 30 ingatlant vettek zár alá, több mint 30 cég tulajdonrészét, 6 gépjárművet, számos nagy értékű ingóságot. Most van folyamatban további 4 gépjármű, 11 ingatlan, 12 bank- és értékpapírszámla, 7 gazdasági társaság tulajdonrészének a zár alá vétele. Majd’ 30 további megkeresést küldött a nyomozó hatóság, mintegy 150 cég számláját kellett beszerezni, és a számlák ellenőrzése meg is indult. Több ezer oldal és mintegy 800 gigabájt adat feldolgozása jelenleg is folyamatban van.
Én azt gondolom, hogy az elmondottakhoz képest nagyon gyorsan, ütemezetten és eredményesen halad a nyomozás. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me