HEGEDŰS LORÁNTNÉ,

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ,
HEGEDŰS LORÁNTNÉ, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Elnézést, hogy zavarom a beszélgetésében (L. Simon László dr. Molnár Ágnessel beszélget.), de azért fordulnék önhöz mint előterjesztőhöz, mert amellett, hogy támogatjuk mi is ezt az előterjesztést, mert úgy gondoljuk, hogy alapvetően egy jó gondolatról van szó, azért lennének kérdéseim, lennének aggályaim, és remélem, hogy ön most segít nekem tisztázni, illetve eloszlatni ezeket az aggályokat.
Ott kezdeném a történetet, hogy az agglomerációs törvénynek valóban volt egy átfogó felülvizsgálata 2011-ben, de maga az agglomerációs törvény 2005-ös. Ebben a 2005-ös törvényben van az rögzítve, hogy az egyes településeknek az egyébként is tízévenként kötelező településrendezési eszközeinek a felülvizsgálata során az agglomerációs törvényhez kell illeszteni a saját helyi építési szabályzatukat, szabályozási tervüket s a többi, de maga az a kormányrendelet, amelyik a területrendezési hatósági eljárásokról szól, az 2009-es. Tehát 2005-2009 között volt egy olyan időszak, amely során az egyes beépítésre szánt területek esetén nem kellett lefolytatni ezt a hatósági eljárást. Most röviden szeretném önnek ismertetni, hogy mit is takar ez a kormányrendelet, hogy milyen esetekben és milyen módon kérelmezhető a területrendezési hatósági eljárás.
Tehát példának okáért, hogy ha településrendezési eszköz hiányában egy kiemelt térségi terv vagy egy megyei terv - adott esetben az agglomerációs tervről beszélünk - nem határozza meg olyan mélységben az egyes övezeteket, mint egy normális települési terv, ebben az esetben pontosításra van szükség. De kivételes eltérésre is ad lehetőséget a területrendezési hatósági eljárás, például országos jelentőségű műszaki és infrastrukturális hálózatok esetén a nyomvonalnak a plusz-mínusz 10 százalékos eltérése esetében, hogyha a térségi terv, illetve a településrendezési eszköz között van ilyen jellegű eltérés. De arra is lehetőséget teremt ez az eljárás, hogy a beillesztés jogintézményével éljen egy-egy település, azaz a kiemelt térségi terv - tehát adott esetben az agglomerációs terv esetében - nem szereplő, de a települési tervben szereplő infrastruktúra-hálózatot vagy egyedi építményeket be lehessen illeszteni.
Továbbá ugyanilyen jogintézmény a kivételes kijelölés kérdése, ami azt jelenti - ami egy egészen új dolog az agglomerációs törvényben -, hogy ha két település túl közel fekszik egymáshoz, akkor mind a kettő esetében, mind a két szomszédos település esetében legyen egy 200 méteres sáv, ahova nem építhet egyik település sem, azért, hogy ne tudjanak összefolyni a települések, hanem mindenképpen legyen egy zöldfolyosó biztosítva, és az ilyen jellegű zöldfolyosók, ökológiai folyosók biztosítására is lehetőséget teremtett a területrendezési hatósági eljárás, pontosabban ezen ökológiai folyosók védelmére, illetve a területcserére, hogyha volt olyan terület, amit beépítésre szántak, és volt olyan terület, amit még nem, de azért, hogy a 3 százalékos területnövekedést ne lépjék túl, akkor ilyen esetben lehetett ezt a területcserét kezdeményezni.
Na most, ami itt előttünk van módosító indítvány, az arról szól, hogy olyan beépítésre szánt terület, amelyet az elfogadott BATRT-módosítás előtt, vagyis 2011 előtt tehát már annak minősítettek, beépítésre szánt területnek, de talán még a 2005 és a 2009-es időszakban történt ez meg, már ott se kelljen lefolytatni ezt a területrendezési hatósági eljárást, pedig akkor még nem is volt ilyen területrendezési hatósági eljárás.
(11.30)
Nem tudom, érti-e államtitkár úr a problémámat. Tehát olyan esetben adunk felmentést esetlegesen, ami eredetileg sem volt már ilyen jellegű hatósági eljárással kontrollálva. És tegyük hozzá, hogy a területrendezési hatósági eljárásnak van egy megelőző fázisa, ez az úgynevezett területi hatásvizsgálat, ami egy rendkívül részletes történet, tehát környezeti, társadalmi, gazdasági vizsgálatot kell lefolytatni adott esetben egy-egy településrendezési eszköz módosításakor, ami egy kifejezetten jó dolog szerintem. Talán ebben egyetérthetünk, igaz, államtitkár úr?
Nos, ez alól is önök egyáltalán felmentést adnak, és az előttünk lévő törvényjavaslat az tulajdonképpen csak egy mondatból áll, tehát nem túl bonyolult a történet, ugyanakkor hozzáteszi azt, hogy ez a bizonyos felmentés két esetben nincsen meg. Tehát akkor, hogyha az OTRT-vel, illetve az országos szerkezeti tervvel nincsen szinkronban, vagy pedig az agglomerációs tervvel nincsen szinkronban, akkor, ha egyedi építményekről vagy műszaki infrastruktúra-hálózatokról beszélünk. De az összes többi esetben - ugye, az előbb felsoroltam, hogy milyen esetekben kell területrendezési hatósági eljárást lefolytatni -, tehát az összes többi esetben pedig értelmezésem szerint igenis le kellene folytatni, mert a kivételen túl, ami alól felmentést ad a törvény, ilyen például a területcsere kérdése, az ebben a kérdéskörben, ebben a törvényjavaslatban nincsen tisztázva. Kérdezném, hogy ez nem fog-e visszás helyzeteket okozni, mert nem egyértelmű helyzeteket fog majd produkálni szerintünk. Ez az egyik kérdésem.
A másik pedig az, biztosan a kisördög szól belőlem, de önök ilyen jellegű törvénymódosítást akkor szoktak a Ház elé behozni, hogyha konkrét, egyedi esetekről van szó. Tehát fordítsuk le magyarra: egy fideszes polgármester szólt önöknek, hogy ajjaj, itt gond van, fel kellene gyorsítani bizonyos eseményeket, adott esetben egy fideszes beruházónak az érdekeit sértené az, hogy egy újabb és újabb törvényi előírásnak még meg kellene felelnie, és ez azért kényelmetlenségekkel jár, ezért akkor az ő képükre és hasonlatosságukra, az ő elvárásaik szerint kellene alakítani a törvényt.
Félő, hogy ebben az esetben is erről szól a dolog, hiszen itt alapvetően önök a részletes indoklásban is azt írják le, hogy nem települési térségbe sorolt, de beépítésre szánt terület. Ezt fordítsuk le magyarra, hogy mit jelent, milyen területek. Ugye, nem olyanok, amelyek már eleve egy település magterületéhez tartoznak, hanem valahol kinn a zöld mezőn kijelölnek egy új, mondjuk, egy lakóparknak, mondjuk, egy golfpályának, s a többinek, ilyesmi jellegű beruházásra egy adott területet, és akkor annak érdekében, hogy az minél hamarabb megvalósuljon, önök hirtelen-váratlan minden létező olyan kontrollt, ami egyébként szerintünk igenis elfogadható lenne és fontos lenne, kivesznek, és kivételes eljárást adnak meg.
Azt gondolom, hogy ha érdemi választ kaphatnánk az államtitkár úrtól e tekintetben is, hogy nem, erről szó sincsen, és teljesen alaptalanok ezek a feltételezések a részemről (L. Simon László: Kaphat.), akkor valóban már megnyugtatóan tudnánk igent nyomni majd erre a törvényjavaslatra. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me