L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a felszólalásokat. Azt gondolom, hogy mind a három ellenzéki párt vezérszónokának az aggodalma teljesen megalapozatlan, igazság szerint valamiféle paranoia vezérli képviselőtársaimat. Nem tudom elfogadni azt az érvelést, tisztelt képviselő úr, hogy mi a gombhoz varrnánk a kabátot. Teljesen egyértelmű a jogszabály szándéka, a jogszabály indoklása is.
Mindenesetre szeretném képviselőtársaimnak jelezni, hogy az állami főépítész jelzése szerint az agglomeráció 80 települése közül 8 elfogadta már az új településrendezési eszközeit, 36 már elkezdte a felülvizsgálatot, a többi településről még nincs információ. A problémával érintett 30 körüli településszám becsült nagyságrend - én az előterjesztői expozéban mondtam, hogy 30-35 településről lehet szó -, ahogy haladnak a településtervezők a településrendezési eszközök felülvizsgálatával, úgy válik ismertté a pontosítási igény ténye.
Az állami főépítész eddig az alábbi települések esetében jelezte az eltérést - most csak azokról a településekről tudok információt adni, ahol már elkezdték a felülvizsgálatot, mert csak itt derültek ki a törvényjavaslattal orvosolandó problémák, anomáliák, ezek a következők -: Kerepes, Fót, Pilisszántó, Perbál, Tinnye, Herceghalom, Ócsa, Délegyháza, Szentendre, Dunakeszi. Tehát meg kell nyugtassam képviselőtársaimat, a törvényjavaslat egyértelmű, az ő problémáikat, szándékaikat kívánja orvosolni; ingatlanbizniszről és -mutyiról vizionálhatnak itt bármit a szocialisták, ez egyáltalán nincs így.
Ugyanakkor szeretném fölhívni Bárándy képviselőtársam figyelmét arra is, hogy a vonatkozó passzus az önök kormányzása idején is benne volt a törvényben, és ezzel minden település élhetett. Tehát én azt gondolom, hogy a helyzet tiszta: ez a javaslat az egyszerűsítést és a településrendezést szolgálja, valamint figyelembe veszi az agglomerációban élők érdekeit és igényeit. Mindezeknek a figyelembevételével, még egyszer kérem képviselőtársaimat, hogy szíveskedjenek a javaslatot szavazatukkal is majd támogatni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me