Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Magyar Országgyűlés egy nagyon fontos vitanapot tartott az úgynevezett bevándorlási folyamatokról, jelesül a menekültügyet taglalta igen részletesen, a Magyarországot érintő menekültáradatot, azonban e vitanap lefolytatása óta sem törvényjavaslatot nem láttunk a kormányzó pártok részéről, sem pedig napirenden nem szerepelt a kérdés. Ezért nagyon fontosnak tartunk néhány olyan felvetést közzétenni, amelyek talán segíthetnek abban, hogy végre elinduljanak bizonyosfajta folyamatok.
Amióta a miniszterelnök és pár kormánypárti vezető nagyon helyesen bejelentette, hogy szigorításokra van szükség a menekültkérdésben, nagyságrendileg 15 ezer menekült lépte át háborítatlanul a magyar határt, jelesül leginkább úgy, hogy Ásotthalom és Mórahalom térségében besétált Magyarországra, sokszor úgy sétált be, hogy az ott lévő telepített hőkamera - amely hét-nyolc kilométerre ellát - lábánál kirajzolódik az az ösvény, amelyen naponta több száz jövevény érkezik Magyarországra, így az Európai Unió határain belülre is. Látható tehát, hogy a probléma folyamatosan fennáll, bár az utóbbi egy-két hétben ennek a mértéke csökkent, hiszen igen erős rendőri jelenlét tapasztalható szerb oldalon is, és még német határőrök is segítenek szerb oldalon abban, hogy ennek az áradatnak és a ráépülő embercsempész-hálózatnak valamilyen úton-módon kivegyék a szelet a vitorlájából. Ennek az átmeneti eredményei egyébként látszanak is.
Elmondható ugyanakkor, hogy Magyarország irányából - bár nagyon sokszor elmondta itt államtitkári szinten is több személy, hogy a rendőrség integrálta feladatai közé a határvédelmet, de lényegében azt látjuk, hogy - a határaink védtelenül állnak, és a határátkelőhelyeken kívül lényegi ellenőrzést nem látunk. Azt viszont igenis látjuk, hogy a polgári lakosság vegzatúrája szinte folyamatos. Erről Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László a szélesebb közvéleményt is rendszeresen tájékoztatja mind a közösségi oldalán, mind pedig a sajtómegjelenésein keresztül. A menekültek és a sajnálatos módon közéjük vegyülő bűnözők ugyanis vegzálják a polgári lakosságot. Nemritkán fordul elő, hogy a hajnali órákban verik az ablakot, hogy hívjanak nekik taxit, adjanak nekik ételt-italt, juttassák el őket Szegedre. Ugyanígy sokszor a polgári lakosság munkába igyekvő tagjai nem férnek fel a helyközi járatra, mert azt menekültek tömegei foglalják el előlük. És hát sajnálatos módon az is kijelenthető, hogy azok a türelmetlen emberek, akik adott esetben több órája hidegben, hóban, fagyban masíroznak Magyarország, így az Európai Unió felé, bizony egyre agresszívabban viselkednek azzal a polgári lakossággal, amelynek a tagjai sokszor már nem mernek biciklire ülni, nem merik a szokásos mindennapi tevékenységüket folytatni, hiszen az életük gyökeresen megváltozott, és sajnálatos módon a hatóságok, bár nagyon sok mindent megpróbáltak a rendelkezésre álló emberi erőforrás-állománnyal, ez mégsem bizonyult elégségesnek.
Éppen ezért a határőrség visszaállítása halaszthatatlan feladat lenne álláspontunk szerint, az ezzel kapcsolatos szakmai kimunkálás pedig pótolhatatlan feladat. Az biztos, hogy az érkező menekülteket három csoportra kell bontani és nagyon élesen elhatárolni a velük kapcsolatos feladatokat. Az első csoportba, ahova egyébként nagyjából 80 százalékot csoportosíthatunk, egyértelműen azok a gazdasági menekültek tartoznak, akik Koszovóból és egyéb olyan térségekből érkeznek, ahol semmi nem indokolja azt, hogy ők üldöztetés elől szaladjanak Magyarországra. Egyszerűen annyi történt, hogy elterjedt közöttük az utóbbi hónapok során, hogy Németország szigorítani kíván a segélyezési politikáján. Ennek egyik eredménye Toroczkai László elmondása szerint, hogy a menekültek jó része a lehető legtöbb gyermekkel és családtaggal indult el még a mínusz 10 meg a mínusz 20 fokban is, tehát sajnálatos módon sokan veszélyeztették a gyermekeik életét. A helyi mezőőrök, Toroczkai Lászlóék óvták meg sok gyermek életét azáltal, hogy megmentették őket a kihűléstől, de sajnálatos módon haláleset is történt szilveszter környékén a menekültek körében, amit nyilvánvaló módon nem kívánhat egyikünk sem.
A második csoportba tartoznak azok, akik valódi üldöztetés elől menekülnek, mondjuk, Szíriából érkező keresztény emberek, akik számára Magyarország minden segítséget meg kell hogy adjon. Szerencsére ők egy nagyon kis csoportot képviselnek, egy 8-16 százalék közötti csoportot. A harmadik nagy csoportba pedig azok tartoznak, akik az iszlám törvénykezés elől kimondottan a liberalizmus és az úgynevezett liberális áldások kedvéért érkeztek Európában. Elmondásuk szerint többen Magyarországon is szívesen letelepednének.
Tehát látható, hogy Magyarországon a határőrség visszaállítása és a menekültkérdés rendezése haladéktalan beavatkozást igényelne. Adódik tehát a kérdés, hogy Magyarország Kormánya az Unió illetékes szerveivel tárgyalóasztalhoz ült-e már, ha igen, akkor vannak-e eredményei. Nyilvánvaló módon egy írásbeli tájékoztatást elvárunk ebben a kérdésben. De akkor is el kell mondani, hogy határaink őrizete nélkül Magyarország szuverenitása nem védhető meg százszázalékos biztonsággal. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me