KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Amikor erről az előterjesztésről beszélünk, felmerül sokakban a kérdés, hogy az azeri fél mennyire tart be bármilyen megállapodást, amit köt. Ez az ország az, amelyet a szólásszabadság teljes hiánya jellemez, az indokolatlan erőszak alkalmazása, koholt vádak alapján hozott ítéletek, erőszakkal kényszerített vallomások, újságírók megfélemlítése, civil szervezetek elnyomása, ideológiai propaganda, tisztességtelen választások, korrupció és a vallásszabadság korlátozása. Nyilvánvaló, hogy a magyar kormány nem kíván ezekhez asszisztálni, ezért szeretném kérni a kormányzatot, hogy az azeri kormánnyal olyan megállapodásokat kössön meg, amelyek ezeket az eseményeket nem segítik elő. Kérem, hogy a kormányzat az Azerbajdzsánnal folytatott tárgyalásokon minden esetben álljon ki az európai értékek mellett, és ne szolgáljuk az azerbajdzsáni belpolitikai események további kibővülését.
Egyúttal, azt gondolom, a magyar-azeri viszonyok nagyon sok esetben számos kérdést vetettek fel. Érdekes lehet arról beszélni, hogy a Baku-Budapest járat indításának milyen pozitív eseményei lehetnek a magyar külpolitikában, illetve Azerbajdzsánnak mit jelent ez a kapcsolat. Azerbajdzsánnak ez a kapcsolat jelentheti azt is, hogy utat nyit Magyarország egy olyan ország felé, ahol az elnök gyerekének verse iskolai tananyag, és az ez ellen tiltakozó diákot pedig börtönbe lehet zárni. Ahol meg lehet tenni azt, hogy egy emberi jogi aktivista házába illegálisan kandi kamerát, rejtett kamerát helyeznek el, majd azokkal a felvételekkel zsarolják őt, amit ott felvettek.
Kérem tehát a kormányt, hogy a baltás gyilkos országával csak olyan kapcsolatokra szorítkozzon, ami feltétlenül szolgálja az ország érdekét. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Bangóné Borbély Ildikó tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me