DR. LAJTÁR ISTVÁN,

Full text search

DR. LAJTÁR ISTVÁN,
DR. LAJTÁR ISTVÁN, a legfőbb ügyész helyettese: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdéssel összefüggő büntetőügyben 2015. január 30-án tettek feljelentést a Legfőbb Ügyészségen az Országos Roma Önkormányzat „Híd a munka világába - szociális szövetkezetek” elnevezésű programmal kapcsolatban hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt. A feljelentés szerint a projekt 5 milliárd forintos keretéből a piaci árhoz képest jelentős túlárazások és a pályázat céljától eltérő beszerzések történtek.
A Fővárosi Főügyészség 2015. február 24-én a feljelentést a hivatali visszaélés bűntette vonatkozásában bűncselekmény hiányában elutasította, míg a költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt a feljelentés kiegészítését rendelte el.
A feljelentés kiegészítését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya folytatja. Ennek a határideje 2015. március 11-e.
Tájékoztatom továbbá a képviselő urat arról, hogy az ügyészséghez az Országos Roma Önkormányzat működését kifogásoló és törvényességi ellenőrzést kérő közérdekvédelmi tárgyú kérelem vagy beadvány nem érkezett. Szükségesnek tartom azonban ezzel összefüggésben megjegyezni, hogy a hatályos törvényi rendelkezések az országos nemzetiségi önkormányzatok törvényességi ellenőrzése tekintetében az ügyészség számára nem biztosítanak hatáskört, ezért az Országos Roma Önkormányzat törvényességi kontrollja is kívül esik az ügyészség közérdekvédelmi hatáskörén. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me