TUZSON BENCE,

Full text search

TUZSON BENCE,
TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Minden tiszteletem az öné, de megmondom őszintén, elég nehéz helyzetbe hoz engem (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ez volt a cél!), hiszen amikor politikai jövőképről kezdünk el beszélni és beszélgetni az Országgyűlés épületében, a fülembe csengenek azok a szavak, amelyeket az önök újonnan választott elnöke mondott az MSZP politikai jövőképéről, azt, hogy: „Passz.” Na most, amikor ilyen körülmények között kezdünk el beszélni és konkrétumok nélkül jelszavakat puffogtatni, akkor ez egy igen nehéz helyzet, mert nehéz erre reagálni. Mert ha jövőképről beszélünk, akkor az ország problémáit kell felvetnünk, és arról kell beszélnünk, hogy milyen problémák állnak most előttünk, milyen problémák állnak Magyarország előtt. (Kunhalmi Ágnes: Lopás és korrupció!) Súlyozzunk, súlyozzunk, képviselő asszony! (Kunhalmi Ágnes: Súlyozzunk!) Nézzük meg azt, hogy melyek a legjelentősebb problémák!
Ma az országnak azért vannak alapvető problémái, alapvető feladatai (Bangóné Borbély Ildikó: Elég sok!), komoly feladatai, és a komoly feladatokhoz komoly emberek kellenek. (Kunhalmi Ágnes: Komoly politikusok kellenek!) És ezek a komoly feladatok olyan feladatok, amelyeket kihívásként most a világ és a világ folyamatai idéztek elő számunkra. (Z. Kárpát Dániel: Úgy van!) Látniuk kell önöknek is, hogy most Európa-szerte a legnagyobb probléma a migráció kérdése. (Bangóné Borbély Ildikó: Mi köze van a Ligethez?)
Emlékezzünk meg egy mondat erejéig az Országgyűlésben arról, ha már napirend előttiek és az első felszólalásaink vannak most, ami az utóbbi időszakban Európában történt, és engedjék meg, hogy a magam, a kormány és a kormánypárti frakciók nevében együttérzésemet fejezzem ki azokkal, akik áldozatai voltak a különböző terrorcselekményeknek az utóbbi időszakban (Kunhalmi Ágnes: Plakátra tettétek őket! Plakátra tettétek őket! - Az elnök csenget.), és együttérzésemet fejezzem ki a hozzátartozóknak. (Kunhalmi Ágnes: Elnök úr!) Azt hiszem, erről egy Országgyűlésben illik egypár mondatban megemlékezni. (Kunhalmi Ágnes: Szégyen! Szégyen!)
Nekünk az a fontos, hogy képesek legyünk arra, hogy ezt az országot megvédjük (Bangóné Borbély Ildikó: Ne hordjátok széjjel!), megvédjük a magyar emberek mindennapi biztonságát (Kunhalmi Ágnes: A korrupciótól!), és lássunk világosan (Kunhalmi Ágnes: Üvegzseb-program, ha már világosság!), lássuk világosan azt, hogy ha bevándorlási kérdésről beszélünk, akkor együtt kell beszélnünk arról, hogy Magyarországon, Európában ez a kérdés terrorveszélyt is magával hordoz; ezt a két kérdést együtt kell említenünk.
S ha jövőképről beszélünk, kedves képviselő asszony: önök mondták azt - még a fülembe cseng -, hogy ez a kérdés például, a bevándorlás kérdése nem függ össze semmilyen formában a terrorveszéllyel. Ez a helyzet, ha jövőképről beszélünk! (Gúr Nándor közbeszól.)
(8.20)
Ha jövőképről beszélünk, akkor önök azok, akik az utóbbi időszakban (Kunhalmi Ágnes: A rohadó iskolák és a rohadó kórházak milyen jövőkép?) az Európai Parlamentben megszavazták azt a jelentést, ami a kötelező betelepítésről szólt. (Kunhalmi Ágnes: Varga Mihály 250 ezer embert akar behozni Szíriából!) Önök szavazták meg. Tehát, tisztelt képviselő asszony, amikor jövőképről beszél (Kunhalmi Ágnes: Varga Mihály kit akar behozni az országba, arról beszéljen!), és arról beszél, hogy mit kellene tenni, és összevissza szavakat mond itt az Országgyűlésben (Kunhalmi Ágnes: Varga Mihály mit mondott?), akkor kérem azt, hogy elsősorban azzal foglalkozzon, ami az országnak a valós jövőképe. (Bangóné Borbély Ildikó: A Ligetről, államtitkár úr!) Hiszen ha csak a gazdaság adatairól beszélünk (Kunhalmi Ágnes: Arról inkább ne beszéljen!), az utóbbi időszakban látni kell azt, hogy az is egy kicsit nehéz helyzet, hogy pont önök beszélnek arról, hogy egyébként milyen állapotban van a gazdaság (Kunhalmi Ágnes: Varga Mihály mit mondott?), mert azért mégiscsak arról van szó, hogy amikor önök itt hagyták ezt a gazdaságot az önök kormányzása idején (Közbeszólások az MSZP soraiban: Van még egy perc, mondjál már valamit a Ligetről! - A legvégén kimondhatod azt a szót, hogy Liget!), 83 százalék volt az államadósság, rekordokat döntögetett a munkanélküliség (Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiban.), és bizony a gazdaság is olyan mértékben csökkent, amit el sem lehetett képzelni: 7 százalékkal. (Közbeszólás az MSZP soraiban: Államtitkár úr, mondja ki egyszer, hogy Városliget!)
Ehhez képest most már a nemzetközi hitelminősítő intézetek is elismerik azt, hogy Magyarország teljesítménye hogyan növekszik, egyre jobb az ország teljesítménye, és most már Magyarország a jövő pályáján van. (Bangóné Borbély Ildikó: Bence, 30 másodperc!) Rekordalacsony a munkanélküliség Magyarországon, 5,5 százalékos (Közbeszólás az MSZP soraiban: Vissza jövőbe! Kábé így!), és az 5,5 százalékos munkanélküliség mellett Magyarországon azt a problémát azért mindig figyelembe kell vennünk, hogy ha még egy ember is van, akinek nincsen Magyarországon munkája, ezt komolyan kell venni. (Kunhalmi Ágnes: Magyarország jobban teljesít! Ezt kell mondani! Nem jól mondja!)
De figyelnünk kell arra, milyenek a gazdasági folyamatok Magyarországon, és komolyan kell venni azt, amit teljesítettünk. Nem tudom, hogy ha csak az egészségügyről beszélünk (Kunhalmi Ágnes: Az oktatásról is!), akkor mond-e önnek valamit az a fogalom, hogy vizitdíj, az, hogy önök 650 milliárd forintot vontak ki erről a területről; most meg béremelési program indult, több mint 200 ezer forinttal, 207 ezer forinttal fog emelkedni két lépésben például az orvosok bére. (Gúr Nándor: Siralmas voltál…)
Tehát a folyamatok jók, jövőkép van a kormányzat részéről. Jó lenne, ha önök is elgondolkodnának azon, hogy mi az önök jövőképe. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me