BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Figyeljétek!) Az az igazság, hogy jóleső vita az, amikor az ember olyanokkal vitatkozik, akik láttak már kistelepülési polgármestert, meg hallottak róla, hogy mit csinál egy kistelepülési polgármester. Én viszont 20 évig gyakoroltam ezt, uraim és hölgyeim, és az a probléma, hogy önök szép legendákat mondanak erről, de néha sajnos egész messze állnak a valóságtól.
Sallai Benedek úr, ne haragudjon már, de az, hogy Szolnok megyében a 46-os utat felújították, az pontosan nagyon jó, mondjuk, a Kuncsorba nevű kistelepülésnek, meg Örményesnek, tehát nem is értem, hogy ön miről beszél! (Sallai R. Benedek közbeszólása.) Arról nem beszélve, hogy a kistelepülések mellett is újítanak fel utat. Tehát egy közlekedési út felújítása minden lakost érint, még ha ön ezt nem így gondolja, akkor is.
Azt pedig még egyszer szeretném elmondani, amikor az első ötpárti megállapodásban megállapodott az öt párt, akkor benne volt az ötpárti megállapodásban, hogy bármelyik településen 200 ezer forintig eltérhetnek a települések a saját költségvetésükhöz képest. Ezt az ön képviselőtársa, Sallai úr, támogatta.
Érdekes módon, amikor ezt a 200 ezer forintot, illetve két esetben egy kicsit többet, a kormány átvállalja, akkor önök már nem támogatják. Furcsállom a dolgot! Ezek szerint tavaly kellett volna megszavazzák az előterjesztést, amikor a kormány nem támogatta úgymond a béremelést, nem adta volna oda a pénzt rá. Most akkor el kellene ezt dönteni.
Kedves Ander Balázs! Én értem az ön fantasztikus, önfenntartásra vonatkozó gondolatait, csak akkor nem értem, hogy miért bántják a közmunkát, ahol éppen termelnek ezek az emberek. (Szilágyi György: …folyamatosan alkalmaztad őket, Pisti!) És egyébként is, ha tudná, hogy milyen egy vidéki kistelepülés, ott lakna, mondjuk, vagy lett volna ott polgármester, de ahhoz, mondjuk, meg kellene szavazzák a választók, hogy legyen polgármester egy kistelepülésen, akkor az a helyzet, hogy tudná azt, hogy a kistelepüléseken egész más az élet, mint ahogy ön mondja. A mi kistelepüléseink Szolnok megyében, az én körzetemben az összes kistelepülés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) fejlődött az elmúlt időszakban. Jelentős beruházásokat hajtottak végre, és fejlődtek. Köszönöm szépen. (Szilágyi György: Akkor ki kellett volna állni… - Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me