SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A kivárás abból fakadt, hogy szerettem volna hinni, hogy a Fidesz-KDNP jelen lévő két képviselője, köztük a polihisztor Vas képviselő úr, aki mindenhez ért és mindenhez hozzá tud szólni (Dr. Vas Imre: Épp most jelentkeztem.), ebben a kérdésben talán tájékoztat minket arról, hogy a Fidesz miért fog vélhetően most is gyáván és elfogadhatatlan módon megfutamodni ennek a javaslatnak a támogatásától.
Lassan házi versenyben vagyunk az LMP képviselőivel azzal kapcsolatban - talán ők állnak egy picit nyerésre -, hogy melyik frakció hányszor terjeszt be olyan javaslatot, törvénymódosítást, határozati javaslatot, amely a kommunista múlt valamely szegletével való szembenézésre próbálná a tisztelt Házat és elsősorban a nemzeti, konzervatív, polgári és keresztény majdnem kétharmadot rábírni, sajnos továbbra is sikertelenül. A Jobbik ez alkalommal is, mint a korábbi tizenvalahány alkalommal is természetesen támogatja a javaslatot.
Előterjesztőként Sallai képviselőtársam elég jól megfogalmazta azokat a gondolatokat, amiket mi magunk is látunk és mi magunk is fontosnak tartanánk, elsősorban azt, hogy 26 évvel a rendszerváltás után zárjuk már le a múltat, nézzünk már végre szembe a kommunizmussal, lássuk már végre, hogy kik voltak azok, akik azt a rendszert akkor működtették a háttérből, akik a hálózatot alkották, akik besúgtak, akik családok százainak, ezreinek az életét tették tönkre. Tessék az ügynökaktákat nyilvánosságra hozni, hogy lássuk azt, hogy kik voltak a besúgók, lássuk azt, hogy kik voltak, akik nagyon sok családnak, nagyon sok embernek az életét megroppantották!
Elképesztőnek tartom azt, bár a Szocialista Párt most éppen nem nyilatkozott, de a korábbi szavazások alapján odáig jutottunk, hogy a Magyar Szocialista Párt, az MSZMP jogutódja támogatja a múlttal való szembenézést, támogatja az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, amit önök továbbra is következetesen elszabotálnak. Szégyennek tartom! És még annyi bátorságuk sincs, hogy erről legalább két percben itt beszéljenek. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me