CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Néhány számot én is szeretnék mondani önnek.
Tíz évvel ezelőtt, amikor jóval 4 millió alatt volt a foglalkoztatottak száma, 2006. év IIII. negyedévében összesen az ideihez közel azonos számú, mintegy 16 ezer munkabaleset történt. Sőt, az idei adatokhoz képest 10 éve 1,5-szer annyi tragikus baleset következett be. Tehát a munkahelyvédelem helyzete javult azóta (Gúr Nándor folyamatos közbeszólásai.), amit a számok is bizonyítanak.
A hatóság hatékonyan végzi a munkáját, amit bizonyít, hogy 2010 óta így is több mint 1 millió munkavállaló foglalkoztatásának a körülményeit vizsgálta, vizsgáltuk. Az ellenőrzések többsége irányított volt, a legveszélyesebb ágazatokra irányult. A kormány ugyanis elkötelezett a munkavállalók védelme ügyében, ezt mutatja a munkavédelem színvonalának emelése és az annak érdekében tett számos intézkedés.
Egy-kettőt hadd soroljak fel önnek, hogy tájékozódjon! Erősítettük a tájékoztató, tanácsadó tevékenységet, évi közel 10 ezer kérdésben adunk felvilágosítást az érdeklődőknek. Elsősorban a különösen veszélyes ágazatokban tevékenykedők, illetve a kkv-szektor támogatása érdekében tájékoztató, figyelemfelhívó kampányokat dolgozunk ki.
2 milliárd forint összértékű pályázati támogatás biztosításával a munkáltatói és a munkavállalói érdekképviseletek által létrehozott konzorciumok szinte minden nemzetgazdasági ágazatot érintően készítenek munkavédelmet érintő hiánypótló tananyagokat, útmutatókat, s a többi.
A munkavédelmi helyzet javítása érdekében a megelőzés a legjelentősebb lépés, és ennek legjelentősebb lépéseként megalkottuk és októberben kihirdettük a munkavédelem nemzeti politikáját, amely a következő 6 év kiemelt munkavédelmi stratégiai feladatait tartalmazza. Az érdemi munka már meg is kezdődött. Az ebben megfogalmazott feladatok végrehajtása - az állami szerepvállalás erősítésével - a munkakörülmények fejlesztését, a munkabalesetek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) és foglalkozási megbetegedések megelőzését és egyben hazánk versenyképességét fogja szolgálni. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Gúr Nándor közbeszólása.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me