KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Az általános vitában már elmondtuk a törvényjavaslattal kapcsolatos főbb észrevételeinket, amely között pozitívak és negatívak egyaránt voltak. Ezért most ezt nem is kívánom megismételni. Abban egyetértünk és nagyon fontos, hogy a turisztikai céllal rendelt források elosztása megfelelően történjen, és turisztikai célterületekre összpontosítva lehessen egy-egy régiót, egy-egy célterületet fejleszteni. Ezért is fogjuk támogatni a szavazás során a törvényjavaslatot.
Számomra különösen szimpatikus volt, hogy az összegző módosító javaslat kapcsán felvetettem az általános vita során, bár akkor egyik képviselőtársunk megkritizálta, hogy miért ezzel foglalkozom, hogy a desztináció kifejezés helyett nem lehetne-e valami magyarabb kifejezést találni. Ez ki is lett a törvényben minden helyen cserélve, ahol szerepelt. Szerintem pozitív, a magyar nyelv ápolása tekintetében is mindenképpen előrelépés, ha nem is szakmai tartalmú, de mindenképpen pozitív eleme az összegző módosító javaslatnak. Ettől eltekintve nyilvánvalóan a puding próbája az evés. Azt, hogy ezek a források majd hogyan lesznek elosztva, nem ez a törvény fogja megmondani, hanem a gyakorlat. Ez az, ami az Orbán-kormány eddigi gyakorlata alapján némi kétséget ébreszt bennünk.
(19.20)
De hát nyilvánvalóan résen leszünk, a szemünket nyitva tartjuk, és a kormányt e tekintetben továbbra is ellenzékként ellenőrizni fogjuk, ami a feladatunk is természetesen.
Ez a törvényjavaslat akár azt is magában rejti, hogy a magyar turizmus fellendülésnek indulhat, ha ezeket a forrásokat önök megfelelően fogják elkölteni és átcsoportosítani ez alapján a törvény alapján, és nem a már megszokott módon a kormányközeli vállalkozók, oligarchák és egyéb háttéremberek kezébe, birtokába kerül, nem ott összpontosul.
Ha valóban a törvény szerint azokba a megnevezett desztinációkba fog kerülni, és valóban érdemi, akár munkahelyteremtő, akár szálláshelybővítő, akár más egyéb turizmus-infrastruktúrát javító-fejlesztő beruházásra fordítódik, akkor számunkra is ez mindenképpen egy pozitív változás lesz. De még egyszer mondom, ezt majd az idő fogja eldönteni, mi résen vagyunk továbbra is. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me