GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Köszönöm ellenzéki képviselőtársaimnak a támogatást. Sajnálom, hogy kormánypárti képviselők nem mondták el a véleményüket, a holnapi szavazásig még nyilván gondolkodhatnak, mindenesetre én még egyszer benyújtottam már (Közbeszólások és derültség az MSZP soraiban.), újra, tehát meglesz a tizedik, úgyhogy folytatódik ez a történet. Egyébként most megfordult az agyamban az is, hogy benyújtom a Fidesznek a 2008-as javaslatát (Derültség az MSZP soraiban.), amit Font Sándor képviselőtársam jegyzett, aszerint a homártól a kaviárig mindennek 5 százalék lenne az élelmiszeráfája. Kíváncsi lennék arra, hogy akkor azt leszavazzák, nem szavazzák le. Csak az a baj, hogy egyszerűen szakmailag akkora marhaság, hogy nem lett volna szívem aláírni, megmondom őszintén, és valakinek meg alá kell írni (Derültség az MSZP soraiban.), úgyhogy nem tudok mit csinálni, tehát nem hozom ilyen helyzetbe a képviselőtársaimat sem, hogy egy ekkora marhaságot aláírjanak, mint amit akkor benyújtottak. Mindenesetre látszott azért, hogy ellenzékből egy kicsit más volt a szándék.
Annyit szeretnék még mondani - ez nem hangzott el -, hogy azért sem gondolom én, hogy ez olyan nagy lyukat ütne a költségvetésen, mert azért egyet látni kell: aki áfát csal, az bért is kénytelen csalni, tehát olyan nincsen, hogy valaki csak az áfát csalja el, mert onnantól kezdve nem hivatalos bevételből hivatalos bért nem tud fizetni senki.
(17.10)
Tehát a nagy kiesés nemcsak az áfacsalásból adódik, hanem abból, hogy a közterheket sem fizetik be. Nem beszélve arról, hogy amikor az ember meglátja az út mellett a 45 forintos lengyel krumplit, akkor hiába hív fel engem egy Lengyelországban dolgozó régi barátom, hogy te, ott nagyon olcsó ám a krumpli, ennyire nem lehet olcsó. Olyan nincs, hogy ide is tudják hozni, meg még az áfát is befizetik utána. Nemhogy befizetik, kétszer visszaigénylik róla az áfát három hajléktalan nevére bejelentett cégből, az biztos, és utána nyilván ki tudják tenni az út mellé 45 forintért szerintem a három-négy évvel korábbi, jó vírusos vetőkrumplit, amit nem tudnak senkinek eladni. Nyilván ezt nálunk megpróbálják szerencsétlen, szegény magyarokkal megetetni. Remélem, azért nem ennyire buták.
Annyiszor elmondtam, hogy nagyon bízom benne, hogy nem veszik meg, de mindenesetre egyszerűbb lenne, ha 5 százalékos áfa lenne és akkor nincs ilyen probléma. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me