DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját november 11-én folytatta le a tisztelt Ház.
Úgy vélem, hogy az a tény, hogy sem képviselői, sem bizottsági módosító javaslat nem érkezett a törvényjavaslathoz, mutatja, hogy egy pozitív, remélhetőleg az ellenzék támogatását is élvező javaslatról beszélünk. Egyedül a Törvényalkotási bizottság nyújtott be egy jogtechnikai, valamint szövegpontosító módosítót a kormány kérésére. Mint ahogy az általános vitából is kiderült, az indítvány alapvetően arra irányul, hogy az államháztartásra vonatkozó szabályozás jogrendszeri koherenciáját biztosítsa, de ezen túlmenően még az egyes kapcsolódó törvények módosítására is javaslatot tesz.
Így például lehetővé válik, hogy külön kormányengedély nélkül kedvező konstrukciókra lehessen váltani az önkormányzati, illetve az önkormányzati gazdasági társaságok adósságát. A javaslat egyértelműsíti azt is, hogy a fejezeti stabilitási tartalékot a fejezetet irányító szerv érdekkörében felmerülő okból új feladatokra, a feladatok bővítésére kell létrehozni. A fejezeti stabilitási tartalék felhasználásának szabályait a kormány majd külön rendeletben állapítja meg. Továbbá módosul a jegybanktörvény is annak érdekében, hogy a Pénzügyi Békéltető Testület működését bővítse.
Tisztelt Képviselőtársaim! Remélem, hogy a holnapi napon minden képviselőtársam támogatni fogja az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény módosítását.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me