DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ikotity képviselőtársunkkal annyiban egyetértünk, hogy tucatnyi javaslatot nyújtottak be, csak egyet nem tett hozzá képviselőtársam, hogy mindegyik alkalmatlan volt arra, hogy a célt megvalósítsa, így aztán a bizottságok - mint ezt is - ezért nem vették tárgysorozatba.
Különös tekintettel például szabályozni kívánja a nem valós ügyleteket, de képviselőtársam elfelejti, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 1. és 2. §-a ma is szabályozza nemcsak a közszférára, hanem egyébként mindenkire. Vagy például képviselőtársam valószínűleg nem olvasta az államháztartásról szóló törvény 41. § (6) bekezdését, valamint az 50. § (1) bekezdését, amely jelenleg is kimondja, hogy visszterhes szerződéseket csak átlátható szervezettel lehet kötni, és támogatási jogviszonyokban átlátható szervezet lehet kedvezményezett. (Szilágyi György: Miért nem tartjátok be?)
Aztán megpróbálja az anyagi jogi szabályok közé a cégeljárási törvénybe illő szabályokat beépíteni. Majd használ olyan fogalmat, hogy alacsony mérték. Ezzel szemben képviselőtársam nem veszi figyelembe, hogy a jogalkotásról szóló törvény 2. § (1) bekezdése alapján egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkezni. Nem mondja meg képviselőtársam, hogy mi az alacsony mérték. Aztán összekeveri az állami vezetők két kategóriáját. Az egyik rész a politikai vezető, a másik rész a szakmai vezető. Az összes vezetőnek tiltaná azt, hogy akár egy nyilvánosan működő részvénytársaságban egy részvényt vásároljon. Szerintem képviselőtársam nem teljesen tudja azt, hogy ez a törvényjavaslat miről szól, vagy nem ismeri a tárgyra vonatkozó, jelenleg is hatályos szabályokat. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak, a Fidesz-frakció nem támogatja a tárgysorozatba vételt. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me