DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Valóban érdekes kérdéseket feszegetett a felszólalásában. Arról van szó, hogy a Jobbik egyik alelnöke egy muszlimellenes rendeletet fogadtatott el Ásotthalmon, a pártelnök eközben úgy tesz, mint ha elhatárolódna, azt mondja, hogy ez egy felesleges és muszlimokat megbélyegző rendelet. (Folyamatos közbeszólások a Jobbik padsoraiból.) Ilyen értelemben egyébként hű maradt korábbi mondataihoz, miszerint az iszlám az emberiség utolsó reménye. (Mirkóczki Ádám: Mit mondott Orbán?)
Nem tudni, hogy a párt elnöke és alelnöke előre egyeztették-e ezt, vagy csak spontán káoszról van szó, de a biztos az az, hogy (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból: Őket kérdezzétek! - Kérdezzétek meg! - Ne te válaszolj!) nem ez az egyetlen példa a Jobbik kettős beszédére. A párt egyik nap nem szavazza meg azt, hogy a nők 40 év után nyugdíjba menjenek, majd a másik nap követeli a „Férfiak 40”-et. (Moraj a Jobbik padsoraiból.) Egyik nap uniós zászlót égetnek, majd másnap, ráutaló magatartással, megtámogatják az uniós bevándorláspolitikát. Egyik nap jóban akarnak lenni az Egyesült Államokkal, másnap otromba félőrültnek nevezik a megválasztott elnököt - ezek az önök szavai. Rendet ígérnek, de olyan szervezetekkel tartanak fenn kapcsolatot, amelyekhez aztán rendőrgyilkosság kötődik. (Z. Kárpát Dániel: Szép volt!) Mindenki jól láthatja ezek után, hogy milyen is az, amikor egy pártelnök elveszi egy pártnak a lelkét - nem jó nézni, az biztos.
Tisztelt Képviselő Úr! Ami az ásotthalmi ügyet illeti. Engem egyébként őszintén érdekel, hogy miért nem szólal meg ebben az ügyben az MSZP (Derültség és szórványos taps a Jobbik padsoraiból. - Tukacs István felállva és magára mutatva: Mi?), amelyik korábban minden pici ügyben, minden pici levélrezdülésre petíciót kezdeményezett (Dr. Józsa István: Fasiszták vagytok! - Mirkóczki Ádám: Az LMP se szólal meg!), menetet indított, Brüsszelbe szaladgált, és valóban fasizmust kiáltott. Mi az oka a hallgatásnak, miért nem szólal meg ugyanilyen vérbő stílusban Harangozó képviselő úr az ásotthalmi ügyben? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mi bajod van? - Mirkóczki Ádám: Meg a függetlenek is csendben voltak!)
Azt gondolom, hogy az illetékes hatóságok és az Alkotmánybíróság feladata végső soron (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) eldönteni, hogy az ásotthalmi rendeletek kiállják-e a törvényesség próbáját, de addig is, amíg ezek a döntések megszületnek, ezek a rendeletek a jobbikos kettős (Az elnök újból csenget.) beszéd otromba szimbólumai maradnak. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Korózs Lajos tapsolva: Nagyot tapsol Korózs Lajos! - Dr. Józsa István: Mondd meg neki, Lali! - Közbeszólás a Jobbikból: Őrség!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me