TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Ami a nyugdíjasokat illeti, tisztelt képviselő asszony, a Fidesznek van egy vállalása, hogy a nyugdíjaknak a reálértéke nem csökken - nem úgy, mint az előző kormányok idején. (Dr. Józsa István: Mikor nem?) A Fidesz ettől sokkal többet ért el a nyugdíjak tekintetében, például a következő évben is 1,6 százalékos emelést biztosít a kormány (Dr. Józsa István: Hát, ez szégyen!), ami jelentősen fölötte van az inflációnak. (Dr. Józsa István: Ez sem igaz!)
(15.40)
Ami pedig a minimálbér és a szakmunkásbér növekedését illeti, biztosan követi a sajtót, ha a parlamentben nem is figyel oda arra, amit a kormányzat mond, hogy 6 éves bérmegállapodást kötött a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal, ezért a minimálbér mértéke jövőre 15 százalékkal, a szakmunkás-minimálbér pedig 25 százalékkal fog növekedni, 2018-ban pedig ez az arány 8 százalék, illetve 12 százalék.
Mi növeljük a béreket és a jövedelmeket, ellenben önökkel, akik a személyi jövedelemadó mértékét kívánják növelni és ezáltal a jövedelmet csökkenteni. Az LMP-é a rossz út, nem pedig a Fideszé. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás ugyanonnan: Úgy van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me