Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Számomra és a devizahitel-károsultak számára is megtisztelő, hogy a földművelésügy avatott szakértője válaszol majd a hitelesek kálváriájának különböző részleteit illető kérdéseimre, ezért csapjunk is bele.
A kormány igen gyakran büszkélkedik azzal, hogy a lakossági devizaadósság-állomány mérhető módon csökken, hiszen önök egy gyalázatos forintosítási törvényt és intézkedést hoztak, amelynek értelmében nem a felvétel napjának árfolyamán, hanem a későbbi, sokkal magasabb piaci árfolyamon forintosították azokat az úgynevezett hiteleket, amelyek ily módon történő „rendezése” által önök százmilliárdokkal kurtították meg a magyar lakosság büdzséjét, és bizony az érintett bankok számláján jóváírták ezt az indokolatlanul elrabolt összeget.
Jelen pillanatban a helyzet az, hogy bár az adósságot lehet, hogy nem devizában mérik, forintban ezek a családok szinte ugyanolyan mértékben eladósodottak, 140 ezer fölött található azok száma, akik 90 napon túli tartozással rendelkeznek vagy nem képesek időben teljesíteni, és azt is látjuk, hogy önök elképesztő módon hagyták felpörögni a kilakoltatásokat. Szó szerinti tízezres nagyságrendről beszélünk a veszélyeztetettek számát illetően, és azt is látjuk, hogy az árverések sokszor már azért nem kerülnek befejezésre, mert egész egyszerűen nincs elég vevő a piacon, de a kormány engedné kiszórni ezeket az embereket az otthonaikból.
Adódik tehát a kérdés, hogy amíg egy országgal keletebbre olyan döntés születhetett, hogy felvételkori árfolyamon váltják vissza ezeket az úgynevezett hiteleket, miért ennyire bátortalan ez a kormányzat. Igaz-e, hogy paktumot kötött a bankrendszerrel? Miniszter úr, tettek-e önök olyan vállalást a bankok irányában, hogy nem hárítanak rájuk további költségeket a hitelkárosultak helyzetének rendezése érdekében, hovatovább annak érdekében, hogy a magyar emberek számára az ellopott pénzt végre valaki visszaadja?
Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me