DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Schmuck Erzsébet az LMP-ből azt mondta, eléggé felfokozott állapotban, hogy az az út, amelyet a Fidesz-KDNP követ és ami - nem idézem természetesen szó szerint - tükröződik ebből az előterjesztésből, ebből a törvényjavaslatból, az egy rossz út. Hát, én szeretném megkérdezni az LMP tisztelt képviselőitől: a béremelések és az adócsökkentések jelentik a rossz utat? Mert ha az adócsökkentés és a béremelés rossz út, akkor azt gondolom, hogy egészen másképp látjuk a világot. Mi akkor egy másik úton járunk, és az az út jó, amelyen mi haladunk, vagyis a béremelések, a rezsicsökkentések, az áfacsökkentések és az adócsökkentések politikája. És azt kell mondanom képviselőtársamnak, hogy mi nem fogunk letérni erről az útról, akkor sem, ha az LMP azt mondja, hogy megítélése szerint ez rossz út. Azt pedig majd a választók fogják eldönteni, hogy számukra az adócsökkentés és a béremelés a jó út vagy pedig pont az ellenkezője, a bérek csökkentése és az adók növelése.
Ami a családpolitikát illeti, illetve a családpolitikára szánt összegeket, ezt Burány Sándor - sajnálom, hogy már kiment a teremből - említette. Egy dolgot ragadott ki, mégpedig a családi pótlékot. Azt mondta, hogy a családi pótlék nem sokat növekedett. De, tisztelt MSZP-s képviselőtársaim, tudniuk kell, és ezt bizonyára tudják is, csak úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy Magyarországon nem a családi pótlék az egyetlen, sőt az önök idején talán ez az egyetlen családtámogatási rendszer volt. Mi ma Magyarországon majdnem a GDP 5 százalékát fordítjuk családtámogatásra. Talán elkerülte az önök figyelmét, hogy havonta a családi pótlékon kívül, ahol már egy gyermek van, havonta 10 ezer forintot vonhat le az adójából. Ez pluszbevételként ott marad náluk. Két gyereknél 20 ezer forint ez az összeg, amelyet mi megduplázunk négy év alatt. És akkor nem is beszéltünk a gyedről, a gyed emelt összegéről, nem is beszéltünk a gyed extráról, nem is beszéltünk a családi otthonteremtési kedvezményről, a 10 plusz 10 millió forintos - 10 vissza nem térítendő, 10 nagyon kedvezményes - hitellehetőségről. Én azt gondolom, hogy ezeknek is el kell hangozni a magyar vitában, nem csak annak, ami egy-egy kiragadott kritika.
És még egyszer hangsúlyozom, azt minden család el tudja dönteni… - vitatkozhatunk itt a Ház falai között bármiről, mondhatja az ellenzék, hogy ez rossz, hogy adót csökkentünk és béreket emelünk, mi meg mondhatjuk, hogy jó, akkor is az emberek fogják eldönteni, hogy ez jó vagy nem. És azt mondom, ha valaki számol, és gondolkodik, és ne nézzük kiskorúnak a magyar embereket, igenis, ők fogják tudni, hogy ha több a fizetésük, az nekik jobb, és ha kevesebb az adójuk, az nekik jobb, vagy pedig éppen ellenkezőleg. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me