TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Úr! Elnézést, hogy háttal mondom el a válaszomat.
A MÁV Zrt. a Kőbánya-Kispest vasútállomáson fennálló problémás helyzeteket két lépésben fogja megoldani: első lépésben a sürgős beavatkozásokat teszi meg, amelyek szükségesek és azonnali intézkedéseket igényelnek; a második lépésben pedig végrehajtja azt a beruházási programot, amely a KÖZOP-os, IKOP-os források segítségével valósulhat meg. Ennek keretében az utasforgalmi épületeket felújítjuk, a gyalogos-felüljárót teljesen felújítjuk, új lépcsőket és mozgólépcsőket építünk ki, és megépülnek az akadálymentesítést biztosító liftek is. Ezenkívül még a 200-as vonalnál a 35 centiméteres magasságú peront 55 centiméter magasra építjük meg, ezzel teljes egészében komfortossá tesszük a közlekedés ezen részét is.
A programra vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van, november végén várható a szerződéskötés, és ekkor a MÁV be tudja ütemezni a programot úgy, hogy 2018 nyarán tudjon hozzákezdeni a beruházáshoz, és 2019 végére tudja ezt befejezni. Ellenben, ahogy mondtam is, azokat a lépéseket, amelyek azonnali szükségességgel bírnak, megkezdték már: november elején a MÁV elkezdte javítani a felüljárót, az acél tartószerkezeteket, és azokat a lépcsőkorlátokat is kijavítja, amelyek balesetveszélyesek.
Ami még nagyon fontos: 1980-ban adták át a KÖKI-t, március 1-jén, és azóta nincsen tisztázva néhány vagyonjogi helyzet, ennek a befejezése szükséges ahhoz, hogy a biztonságos működés feltételrendszere teljes egészében meglegyen. Tehát két lépésben lépünk: az első az azonnali beavatkozás az életveszély elhárítása miatt, és ami igényli az azonnali felújításokat, a második pedig a program végrehajtása, ami 2019 őszére, végére várható.
Ami fontos, most is elmondom, mint ahogy már korábban is: amit elrontottak, azt rendbe rakjuk, és korszerű körülményekkel tudjuk majd fogadni az utazóközönséget. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me