DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Szomorúan hallom, hogy csak ennyire telik a Fidesz-KDNP-től, ugyanis az országból százezrek mennek el folyamatosan, és ezeknek az embereknek a nagy többsége nem is minimálbért keres, hanem afölött keres, és ezek az emberek továbbra is azt az üzenetet fogják kapni Orbán Viktortól és a kormányától, hogy nemkívánatos vendégek idehaza, hiszen nem dolgozik a Fidesz-KDNP azon, hogy ezek az emberek olyan béreket kapjanak és olyan kilátásaik legyenek, hogy végre magukat és a családjukat el tudják tartani.
Ezzel szemben a Lehet Más a Politika, bár nincs akkora apparátusa meg annyi minisztere, mint a Fidesz-KDNP-nek (Közbeszólások a Fidesz soraiból, köztük: Nem is lesz! - Meg szavazója se!), le tudott tenni az asztalra egy olyan gazdasági modellt, ami arról szól, hogy már egy lépésben a minimálbért a létminimum fölé lehet emelni, és mindezt úgy, hogy a munkáltatóknak nem okoz problémát.
A munkavállalói járulékot kell csökkenteni, tisztelt miniszterelnök úr, mert ez az, amit az emberek rögtön nettóban a zsebükben éreznek, és ez fontos ebben az országban. Másrészt meg végre újra adómentessé kellene tenni a minimálbért, és egy olyan adórendszerre van szükség, tisztelt miniszterelnök úr, amivel nem jár mindenki rosszul, aki átlagbér alatt keres.
Amit önök bevezettek, ezzel ugyanis az a helyzet. A magyar munkavállalók kétharmada, aki átlagbér alatt keres, az rosszul jár az önök rendszerével.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me