ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Ez a vita, ami most itt kibontakozik közöttünk, nem tűnik szakmailag árnyalt vitának, mégis meg kell ismételnem néhány alapvető kiindulópontot. Nem akarok politikaigazdaságtan-leckét adni, de mégis kénytelenek vagyunk most ezt tenni.
Tehát először is, Magyarországon 2010-et követően a 12 százalékos munkanélküliség 5 százalék alá csökkent. Másodszor, a 2010 utáni hat év gazdaságpolitikájának eredményeképpen ma Magyarországon több mint 4 millió 300 ezer ember dolgozik. A rendszerváltás óta soha nem dolgoztak ennyien. Akkor van értelme bérről beszélni, ha van az embereknek munkája. Ha nincs munkája, nincs értelme beszélni a bérről. Tehát munkahelyeket kellett és kell folyamatosan teremteni. Tíz év alatt egymillió munkahelyet vállaltam, és már nem vagyunk ettől messze. Meg is fogjuk ezt valósítani.
A gazdaságpolitikánk ezt a célt szolgálja. Kétségkívül eltér az önökétől, mert az önöké adóemelésre épül, a miénk meg adócsökkentésre. (Dr. Szél Bernadett: Ez nem igaz.) De ez eddig is így volt, ezután is így marad. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me