ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Bár mi kormánypártok vagyunk, önök pedig ellenzékben vannak, én keresem azokat a pontokat, amelyekben egyet tudunk érteni. Az utolsó mondatával például egyetértek, én is azt gondolom, hogy az ország jövője azon áll vagy bukik, hogy az emberek úgy érzik-e, hogy van értelme reggel fölkelniük, összeszedniük magukat és elmenni dolgozni, mert van munkahelyük, és ahol kapnak elegendő pénzt, bért, fizetést ahhoz, hogy fönn tudják tartani magukat és a családjukat. Szerintem is ezen áll vagy bukik az ország jövője, ezért van az, hogy az önök által itt hagyott 12 százalékos munkanélküliséget 5 százalék alá szorítottuk, mert ha munka van, akkor minden van.
Minimálbérügyben ön téved, de ez egy egész egyszerű matematikai kérdés, a minimálbér 2010 után reálértéken is nőtt Magyarországon. Ez nem új csata a szocialisták és énközöttem, mert jól emlékszem, 1998-2002 között is így volt ez, önök itt hagytak egy minimálbért, amit aztán mi 150, azaz százötven százalékkal emeltünk meg.
Régi történet ez, önök az alacsony minimálbér, mi pedig a magas minimálbér oldalán állunk. Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me