EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem haladunk ötről a hatra sem az állatvédelem, sem a közbiztonság tekintetében. Futószalagon jönnek sorra a különböző állatkínzásokról készült videók, amelyeket a társadalmi normákból kiilleszkedett, exhibicionista egyének követnek el - ők általában tizen-, huszonéves fiatalok -, ezzel párhuzamosan ugyanezen réteg jeles képviselői fosztogatják, rongálják a magántulajdont és a közvagyont.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy jelenleg sokkal fontosabb dolgaik vannak önöknek, mint például egy kismacska kínzása, de távolabbról nézve ez komplexebb problémának tűnik. Úgy nőnek fel a gyerekek, hogy a szülőket nem látják becsületes, a társadalom számára építő jellegű munkát, tevékenységet végezni. Éppen ellenkezőleg: becstelenséget, ingyenélést, bűnözést látnak. A hatóságok erre érdemben ritkán reagálnak, így kialakul az, hogy ezek az emberek torz személyiségként kezdik el a nagybetűs életet.
A pedagógusok ma már nem nevelnek, hanem azzal foglalkoznak, hogy véletlenül se mondjanak olyat, ami miatt egy kiilleszkedett szülő életveszélyesen megfenyegeti őket. A rendőrök hasonló cipőben járnak, ők sem szeretnének meghurcoltatásban részesülni a mai joggyakorlat szerint jogtalan, egy normális országban jogos intézkedés miatt.
A helyzetet súlyosbítja, hogy az olcsó drogok skálája folyamatosan bővül.
A Jobbik évek óta hangoztatja, sőt, programjának fontos eleme a bentlakásos iskola. Ez az egyetlen megoldás a gyermekek személyiségfejlődésének javítására: a társadalmi normákat megtanító kollégium.
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nem tett hat év alatt lépéseket a kormány a problémás fiatalok biztonságba helyezésével kapcsolatban? Nem gondolja, hogy túl van liberalizálva a rendszer, ami a bűnöző életmódot tolerálja, a normális embert vegzálja? Nem gondolja, hogy aki állatot kínoz, előbb-utóbb embert is fog? Várom megtisztelő érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me